x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Şoferii pot alimenta cu carburant pe Autostrada Soarelui

Şoferii pot alimenta cu carburant pe Autostrada Soarelui

de Elena Stan    |    28 Oct 2008   •   00:00

Primele staţii mobile de alimentare cu carburanţi au fost postate pe Autostrada Soarelui, care face legătura între Bucureşti şi Constanţa.



Staţiile pot fi văzute la kilometrul 88 şi la kilometrul 139. Acestea au fost montate de către societatea Rompetrol, una din cele trei firme desemnate câştigătoare în urma licitaţiei pentru realizarea benzinăriilor pe Autostrada Soarelui.

"Am făcut recepţia pentru primele staţii mobile de alimentare cu carburanţi pe A2 sâmbăta trecută. Acestea apaţin companiei Rompetrol cu care am semnat deja actele şi am emis şi ordinul de începere al contractului", ne-au declarat surse din cadrul Companiei Naţionale de Autostrăzi.  

Celelate societăţi care vor asigura alimentarea cu carburant pe A2 sunt: OMV, care va construi patru benzinării, la kilometrii 49 şi 66 şi Petrom cu două benzinării, la kilometrul 111. CNADNR mai preconizează şi amenajarea, din 2009, a unor cafenele, spaţii de alimentaţie, hoteluri, parcări şi toalete.

"Cu OMV şi Petrom nu au fost semnate încă contractele deoarece mai avem de pus la punct unele aspecte", ne-au mai declarat sursele. Contractele de concesiune sunt încheiate pe o perioadă de maximum 29 de ani, investitorii fiind obligaţi să finalizeze construcţia staţiilor fixe de distribuţie a carburanţilor în termen de şase luni de la atribuire.

×
Subiecte în articol: romania