x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Şoferul TIR-ului implicat în accidentul din Ungaria suferea de o boală care provoacă somnolenţă

Şoferul TIR-ului implicat în accidentul din Ungaria suferea de o boală care provoacă somnolenţă

de Departamentul Online    |    01 Noi 2011   •   10:18
Şoferul TIR-ului implicat în accidentul din Ungaria suferea de o boală care provoacă somnolenţă

Ovidiu Munteanu, soferul TIR-ul implicat in accidentul din Ungaria, fusese la Urgenta cu numai 36 de ore inainte de accident. Barbatul a refuzat internarea, desi suferea de enterocolita. Medicii sustin ca aceasta boala poate provoca somnolenta.

Potrivit directorului medical al Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Arad, Teodora Olariu, soferul TIR-ului, Ovidiu Munteanu, s-a prezentat, sambata, la ora 15:30, la Serviciul de Urgente, acuzand o stare generala alterata, febra si dureri abdominale.

"Pacientul a fost investigat si diagnosticat cu enterocolita acuta virala, cu reactie urticariforma generalizata. Prezenta apatie, adinamie, scaune diareice, sindrom subfebril si a fost trimis la Sectia de Boli Contagioase, unde i s-a propus internarea. Pacientul a refuzat internarea si a semnat in registrul de consultatii. In consecinta, i s-a prescris o reteta cu o medicatie adecvata", a declarat dr. Olariu, citat de Mediafax.

Doctorii i-au recomandat aradeanului sa ia cateva zile de repaus si sa mearga la medicul de familie pentru supraveghere medicala.

In afara de tratamentul cu antibiotice, barbatului i s-a prescris si un antivomitiv care poate da stari de somnolenta. Potrivit medicilor, si boala de care suferea ii putea afecta reactiile la volan.

"Boala in sine poate sa dea o stare de somnolenta, din cauza deshidratarii prin scaunele diareice si din cauza sindromului subfebril. Avea nevoie de trei-cinci zile de tratament si repaus", a declarat directorul medical al Spitalului Judetean Arad.

14 romani au murit si doi se afla in stare grava la spital, in urma accidentului rutier petrecut in Ungaria. Printre persoanele decedate sunt si trei copii.

Soferul TIR-ului care a fost implicat in accidentul din Ungaria, soldat cu 14 morti, a fost retinut luni. Barbatul are 31 de ani, se numeste Ovidiu Munteanu si lucra la firma din Arad de trei ani. El a fost grav ranit in urma accidentului.

×