x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Solidaritate - Ministrul Nicolaescu promite ca micutul Andrei va fi salvat

Solidaritate - Ministrul Nicolaescu promite ca micutul Andrei va fi salvat

06 Dec 2006   •   00:00

Andrei-Catalin Morcovescu a venit pe lume acum o saptamana. La 36 de ore de la nastere, medicii au descoperit ca sufera de malformatie congenitala de cord cianogena - transpozitie de mari vase. Operatia nu poate fi facuta in Romania.

Andrei-Catalin Morcovescu (foto) a venit pe lume acum o saptamana. La 36 de ore de la nastere, medicii au descoperit ca sufera de malformatie congenitala de cord cianogena - transpozitie de mari vase. Operatia nu poate fi facuta in Romania. Medicii de la Polizu, care se ocupa de baietel, au luat legatura cu clinicile de chirurgie cardiovasculara din Cluj si Targu-Mures si au primit raspuns negativ. "Momentan nu sunt disponibile", se anunta in actul medical. Iar Andrei trebuie operat urgent, caci, pentru el, fiecare bataie a inimii poate fi ultima...

Disperati, parintii au luat legatura cu Clinica Sheba Medical Center din Tel Aviv, iar medicii de acolo le-au spus ca Andrei poate intra in operatie imediat ce ajunge in Israel. Pentru acest copil, insa, diferenta dintre viata si moarte se masoara in 40.000 de euro. 20.000 de euro costa operatia, restul - zilele de spitalizare.

GEST. Impresionat de drama acestui copil si de suferinta prin care trec parintii lui, ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a luat legatura ieri cu premierul Calin Popescu Tariceanu si i-a cerut sprijinul pentru salvarea lui Andrei. Ministrul Nicolaescu a anuntat ca Guvernul Romaniei va asigura tot ce este necesar pentru ca baietelul sa poata pleca la operatia de care are nevoie. In aceasta dimineata, in sedinta de Guvern se va aproba suma necesara pentru realizarea operatiei. Tot ieri, BRD a anuntat ca va dona in contul deschis pentru salvarea lui Andrei suma de 5.000 de euro.

×
Subiecte în articol: observator