x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Şoseaua Kiseleff a fost deblocată după o intervenţie în forţă a jandarmilor

Şoseaua Kiseleff a fost deblocată după o intervenţie în forţă a jandarmilor

18 Iun 2009   •   00:00

Şoseaua Kiseleff a fost deblocată după o intervenţie în forţă a jandarmilor, care i-au forţat pe revoluţionarii care protestează în faţa sediului PSD să treacă pe cele două trotuare.



Traficul pe Şoseaua Kiseleff fusese blocat, în dreptul sediului PSD, de aproximativ 300 de revoluţionari care au pichetat sediile mai multor instituţii.

Inainte de intervenţie, reprezentanţii Jandarmeriei Capitalei au încercat să îi convingă pe protestatari să elibereze strada, avertizându-i că se află în ilegalitate.

Refuzurile repetate ale celor care blocau artera i-au determinat pe jandarmi să formeze un cordon şi să intre în mijlocul grupului de nemulţumiţi, pentru a-i împunge apoi de o parte şi de alta a şoselei.

Intervenţia a fost primită cu huiduieli de protestatari, care s-au îmbrâncit cu jandarmii, încercând să opună rezistenţă şi să nu fie luaţi din stradă. Fără ca nimeni să fie rănit, strada a fost deblocată după o intervenţie de circa un minut.

La ora transmiterii acestei ştiri, Şoseaua Kiseleff era deschisă traficului rutier, circulându-se, totuşi, cu probleme, din cauza maşinilor de poliţie şi jandarmerie staţionate pe cele două benzi din marginile arterei, în zona sediului PSD de la numărul 10.

Jandarmii dislocaţi în zona protestului nu fuseseră însă retraşi, ei formând două cordonae pentru a le interzice protestatarilor să revină pe stradă.

La câteva minute după intervenţia jandarmilor, o delegaţie a revoluţionarilor condusă de Dorin Lazăr Maior, preşedintele Blocului Naţional al Revoluţionarilor, şi George Costin, vicepreşedintele organizaţiei, a fost primită în sediul PSD, pentru o întrevedere cu singurul om din BPN al PSD disponibil să îi primească, Nicu Bănicioiu. La întâlnire participă şi secretarul general adjunct al Guvernului, Vladimir Mănăstireanu. (Mediafax)

×
Subiecte în articol: observator