x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Scandalul "SUNT UN ROMÂN LA MADRID". Asociaţiile românilor din Europa cer Youtube să scoată melodia de pe site

Scandalul "SUNT UN ROMÂN LA MADRID". Asociaţiile românilor din Europa cer Youtube să scoată melodia de pe site

de Agerpres    |    24 Iul 2014   •   14:51
Scandalul "SUNT UN ROMÂN LA MADRID". Asociaţiile românilor din Europa cer Youtube să scoată melodia de pe site

Preşedintele FADERE, Federaţia asociaţiilor de români din Europa, Daniel Tecu, a cerut joi într-o scrisoare adresată conducerii paginii Youtube scoaterea urgentă de pe această reţea a melodiei 'Soy un rumano en Madrid' pe motiv că este discriminatorie şi xenofobă.

Melodia, postată sub genericul Parodia de Torbe, 'pe lângă alte jigniri, induce ideea că grupul românilor din Spania ar fi format din prostituate şi hoţi de portofele', argumentează Tecu.

În cele patru zile de când este postată, melodia a reuşit să trezească pe de o parte indignarea comunităţii româneşti din Spania şi, pe de altă parte, simpatia grupurilor extremiste şi xenofobe spaniole.

Într-un comunicat de presă difuzat joi, FADERE condamnă vehement astfel de comportamente care încearcă să dezbine armonia şi aşa destul de fragilă dintre români şi spanioli şi cere tuturor românilor care vor viziona melodia să o marcheze cu 'Nu apreciez', pentru a arăta astfel conducerii Youtube dorinţa de a fi scoasă.

Comunicatul aminteşte că FADERE a cerut Youtube şi în urmă cu şapte ani să scoată o melodia 'Me cago en esos putos Rumanos', care de asemenea încuraja discriminarea.

×
Subiecte în articol: romani spania