x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Spaţiu verde distrus - Miting pentru salvarea Parcului IOR

Spaţiu verde distrus - Miting pentru salvarea Parcului IOR

28 Iul 2008   •   00:00

Peste 100 de oameni au protestat ieri faţă de distrugerea a 8,2 hectare din Parcul IOR, teren pe care se afla Baza Sportivă Spartac. Spaţiul verde a fost deja pregătit pentru construirea unui mall şi a unui bloc-turn, proiectul fiind denumit Parklake Plaza, iar investitorul – Caelum Development.



Peste 100 de oameni au protestat ieri faţă de distrugerea a 8,2 hectare din Parcul IOR, teren pe care se afla Baza Sportivă Spartac. Spaţiul verde a fost deja pregătit pentru construirea unui mall şi a unui bloc-turn, proiectul fiind denumit Parklake Plaza, iar investitorul – Caelum Development. "Acum două săptămîni am aflat că s-a obţinut acordul de mediu. Interesant că atunci cînd toată comisia era de faţă nu s-a discutat nimic. Decizia a fost luată cu uşile închise. Avizul s-a dat în prezenţa a doar doi membri din comisie, cel de la Apele Române şi de la Ministerul Sănătăţii. Noi am fost puşi în faţa faptului împlinit", ne-a declarat Nicolae Rădulescu-Dobrogea, preşedintele Ecocivica.

Revoltător este faptul că toate autorităţile locale, în frunte cu primarul Sectorului 3, Liviu Negoiţă, pe domeniul căreia se află parcul, Agenţia Naţională pentru Sport şi Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului, şi-au dat acordul pentru ca terenul, încadrat atît ca parc, cît şi ca bază sportivă, să fie defrişat. "Peste 200 de copaci vor fi tăiaţi. Ei sînt deja împrejmuiţi cu un gard de care noi nici n-am avut voie să ne atingem. Am cerut să se facă dezbatere publică şi bucureştenii să-şi spună punctul de vedere", ne-a mai spus Nicolae Rădulescu-Dobrogea. (M.A.C)

×
Subiecte în articol: observator