x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator "Sper să mă ierte Dumnezeu că fac asta!"

"Sper să mă ierte Dumnezeu că fac asta!"

15 Sep 2009   •   00:00

O fetiţă de o lună a fost găsită abandonată într-un coşuleţ de angajaţii Primăriei Sectorului 2 la parterul unui bloc de pe Strada Vasile Lascăr. Alături de fetiţă, era şi un bilet prin care presupusa mama îşi justifica gestul, într-un mesaj trist, al unei persoane cu studii, dar probabil lipsită de puterea şi posibilitatea de a fi mamă: "Vă rog frumos, nu mai pot avea grijă de ea! Vreau să fie adoptată, să ajungă la o familie care să o iubească. Are doar o lună, e perfect sănătoasă. Îmi pare foarte rău că renunţ la ea, dar nu sunt potrivită să-i fiu mamă. Sper să mă ierte Dumnezeu că fac asta, toată viaţa voi plânge după ea".

În momentul de faţă copilul se află internat pentru îngrijiri la Institutul pentru Ocrotirea Mamei şi Copilului "Alfred Rusescu", unitate spitalicească cu care Primăria Sectorului 2 are contract de colaborare, timp în care  reprezentanţii Secţiei 6 Poliţie au deschis o anchetă în vederea identificării părinţilor şi a cauzelor abandonului.

După obţinerea rezultatelor cercetărilor de depistare a mamei, la finalizarea acestora, în cazul în care nu va fi identificată mama sau aceasta va refuza în continuare creşterea copilului, Direcţia de Protecţie Socială şi Protecţie a Copilului din Sectorul 2 va institui o măsură de protecţie, respectiv plasament în regim de urgenţă.

×
Subiecte în articol: observator