x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Revoltă la Spitalul Bagdasar Arseni. Medicii care fac gărzi demisionează

Revoltă la Spitalul Bagdasar Arseni. Medicii care fac gărzi demisionează

de Redacția Jurnalul    |    09 Oct 2023   •   13:30
Revoltă la Spitalul Bagdasar Arseni. Medicii care fac gărzi demisionează

Cadrele medicale susțin că au fost ignorate de conducerea spitalului Bagdasar Arseni şi de ministerul Sănătăţii şi spun că nu mai pot face gărzi în condiţiile în care riscul de malpraxis este foarte mare.

Activitatea din spital va fi puternic afectată, astfel că, din cei şapte medici care au demisionat din contractul de gardă, trei efectuau gărzi, iar acum a rămas unul singur care nu va putea să acopere întreg orarul, scrie Antena3 CNN

Însă, nu este pentru prima dată când medicii au făcut nenumărate petiții către conducerea unității medicale, dar și către Ministerul Sănătății, însă nu au fost luați în seamă.

În aceste condiții, în această dimineață, din cei nouă medici ai secției de chirurgie plastică și reparatorie, şapte au decis să demisioneze, menționând că se simt epuizați fizic și psihic și că nu-și doresc să ajungă în situația în care să comită vreun caz de malpraxis pe fondul oboselii.

Cu toate acestea, mai multe unități medicale din țară se confruntă cu deficit de personal. 

În vară au avut loc proteste la mai multe spitale din țară, unde medicii și asistentele care efectuază gărzi semnalau aceeași problemă, și anume că sunt epuizați din cauza lipsei de personal.

Totuși, medicii de la Bagdasar Arseni au decis ca de luna viitoare să înceteze să facă gărzi, astfel încât să aibă timp conducerea spitalului să găsească până atunci o soluție și să nu se ajungă în situația în care pacienți în stare gravă să nu poată să fie operați. 

×