x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Spitalul Județean de Urgență Suceava se redeschide din 2 iunie pentru pacienții non-COVID

Spitalul Județean de Urgență Suceava se redeschide din 2 iunie pentru pacienții non-COVID

29 Mai 2020   •   16:44
Spitalul Județean de Urgență Suceava se redeschide din 2 iunie pentru pacienții non-COVID

Spitalul Județean de Urgență Suceava se redeschide din 2 iunie pentru acordarea asistenței medicale pacienților cu non-COVID, în special pentru urgențe medicale și chirurgicale, a declarat managerul Anataolii Buzdugan, în cadrul unei conferințe de presă.

Decizia de redeschidere a spitalului pentru pacienții non-COVID a fost motivată în principal de numărul mare de pacienți decompensați din cauza faptului că nu au avut acces două luni la îngrijirile de care aveau nevoie, precum și din cauza numărului mare de solicitări către spitalele din județ, care nu mai fac față fluxului mare de pacienți.

„În spitalul vechi, în momentul de faţă, avem 208 paturi pe care pot fi îngrijiţi pacienţi COVID (...) Dacă vom ajunge la un număr de 150 de pacienţi atunci se va face mutarea tuturor pacienţilor în sistem pavilionar, în aşa fel încât să putem să redeschidem spitalul nou pentru activităţi non-COVID. Întradevăr, încă nu suntem la acel număr optim, dar situaţia o impune, şi sunt mai multe motive care determină la momentul de faţă modificarea structurii funcţionale a spitalului în sensul în care să putem să acordăm asistenţă medicală tuturor pacienţilor din judeţ, cu alte patologii, non-COVID, patologii medico-chirurgicale şi, în special urgenţe medicale şi chirurgicale'', a spus Buzdugan.

În prezent, în Spitalul Județean Suceava se află internați 430 de pacienți, dintre care 206 confirmați cu noul coronavirus. 17 dintre aceștia se află la Secția ATI.

×
Subiecte în articol: spitalul judetean suceava