x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Stamen Stanchev se plănge la CEDO

Stamen Stanchev se plănge la CEDO

de Violeta Fotache    |    28 Sep 2007   •   00:00

Consultantul internaţional Stamen Stanchev a declarat ieri că va cere la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) daune statului romăn, pentru că i-ar fi fost "incălcat dreptul la o viaţă normală, la viaţa pe care a avut-o inainte de implicarea in dosarul privatizărilor strategice", potrivit Mediafax.



Consultantul internaţional Stamen Stanche a declarat ieri că va cere la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) daune statului romăn, pentru că i-ar fi fost "incălcat dreptul la o viaţă normală, la viaţa pe care a avut-o inainte de implicarea in dosarul privatizărilor strategice", potrivit Mediafax.

Inculpat in dosarul "privatizărilor strategice" sau altfel numit de "spionaj şi trădare", Stanchev a precizat că plăngerea impotriva statului romăn a fost deja depusă la CEDO, el a refuzat insă să dezvăluie la ce sumă se ridică pretenţiile sale.


ACUZAŢII. Omul de afaceri bulgar este judecat sub acuzaţiile de constituire a unui grup infracţional organizat, cu caracter transnaţional şi spionaj, in dosarul instrumentat de procurorii DIICOT. Dosarul se află pe rolul Curţii de Apel Bucureşti, instanţă care a dispus la termenul de ieri o amănare a judecării cauzei pănă la 2 noiembrie. Dată pănă la care magistraţii instanţei supreme urmează să se pronunţe in recursul cu privire la competenţa Curţii de Apel Bucureşti de a judeca acest caz. Excepţie ridicată atăt de apărătorul consultantului internaţional, căt şi de cei ai funcţionarilor ministeriali Mihai Dorinel Mucea şi Mihai Radu Donciu.

×
Subiecte în articol: observator