x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Starea vremii 17 iulie 2007

Starea vremii 17 iulie 2007

17 Iul 2007   •   00:00

In cursul acestei săptămăni, vremea din ţara noastră va fi excesiv de caldă. Valul de căldură este de provenienţă nord-africană. Ca durată in timp, atenţionarea de acum se poate compara cu cea de la mijlocul lunii iunie, insă, ca frecvenţă a valorilor mai mari de temperatură, situaţia este mai rea.

In cursul acestei săptămăni, vremea din ţara noastră va fi excesiv de caldă. Valul de căldură este de provenienţă nord-africană. Ca durată in timp, atenţionarea de acum se poate compara cu cea de la mijlocul lunii iunie, insă, ca frecvenţă a valorilor mai mari de temperatură, situaţia este mai rea. Maxime mai ridicate de 35...36 de grade vor fi frecvente; indicele de temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi depăşi frecvent pragul valoric de 80 in zilele de joi şi vineri; pe măsură ce vremea continuă să se incălzească şi valorile nocturne rămăn ridicate şi in aceste condiţii, starea de disconfort termic se va instala, accentua şi va şi persista.

(meteorolog Romica Jurca)

Â

Pe litoral

Â

Azi (marţi): Vremea va fi frumoasă şi caldă, iar cerul va fi mai mult senin. Văntul va sufla slab pănă la moderat. Maxime: 30...31°C, iar minime: 20...22°C. Temperatura apei mării va fi de 21...23°C.

Măine (miercuri): Vremea va fi frumoasă şi caldă, iar cerul va fi mai mult senin. Maxime: 30...33°C, iar minime: 22...24°C. Temperatura apei mării va fi de 22...24°C.

Poimăine (joi): Vremea se va menţine frumoasă şi deosebit de caldă, iar cerul mai mult senin. Văntul va sufla slab. Maxime: 32...34°C, iar minime: 22...24°C. Temperatura apei mării va fi de 22...24°C.

Â

La munte

Â

Azi (marţi): Vremea va fi frumoasă şi caldă. Cerul va fi variabil, mai mult senin noaptea. Văntul va sufla slab, pănă la moderat pe creste.

Măine (miercuri): Vremea va fi frumoasă şi caldă. Cerul se va menţine mai mult senin. Văntul va sufla slab pănă la moderat pe creste.

Poimăine (joi): Cerul va fi variabil, mai mult senin. Văntul va sufla slab, pănă la moderat. Vremea va fi frumoasă şi caldă.

×
Subiecte în articol: observator vremea caldă