x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri

Ştiri

18 Noi 2008   •   00:00

PROTEST ANTIDEŞEURI: Peste 20 de localnici din municipiul Aiud au protestat ieri faţă de începerea construcţiei unei staţii de transfer al deşeurilor în apropierea unei zone rezidenţiale a oraşului, potrivit autorităţilor.



Protestatarii consideră că prin apariţia staţiei de transfer al deşeurilor menajere poate apărea disconfort creat de trafic, zgomote şi vibraţii, înmulţirea rozătoarelor şi de poluarea freaticului prin scurgerea apei pluviale care cade pe parcela alocată obiectivului în cauză. Participanţii la mitingul spontan au dezaprobat amplasamentul ales pentru staţie, susţinând că distanţa dintre locuinţe şi aceasta este de circa 300 de metri şi nu se asigură astfel protecţia sanitară pentru gospodării. Ei au propus găsirea unui alt amplasament, nominalizând Pădurea Herja.

PEŞTERĂ CURĂŢATĂ
Peştera de la Câmpeneasa, monument al naturii unic în Europa, a fost igienizată timp de trei zile de echipe de salvamontişti, speologi, pompieri, care au scos din adânc peste 90 de metri cubi de gunoaie. Peştera, cu o cascadă interioară de 42 de metri, s-a transformat de-a lungul anilor dintr-o atracţie turistică neamenajată într-o groapă de gunoi, unde se revarsă toate deşeurile din satele apropiate. Pentru a remedia situaţia, Consiliul Judeţean Bihor a demarat în week-end o acţiune de igienizare a zonei cu sprijinul Salvamont-Salvaspeo Bihor şi al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana, cu finanţare de la asociaţia Environ.

×
Subiecte în articol: verde!