x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri

Ştiri

23 Ian 2009   •   00:00

23 ianuarie 2009

AVERE DIMINUATĂ
Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a sesizat, ieri, Curtea de Apel Piteşti pentru confiscarea unor sume de bani şi a unei părţi din averea lui Vasile Voinea. Comisar-şef în cadrul Serviciului Regim Permise de Conducere Argeş, Voinea a fost trimis în judecată în dosarul permiselor. ANI cere judecătorilor confiscarea a 9.750 de euro şi 35.400 de lei şi stabilirea şi confiscarea unei cote părţi din averea dobândită cu caracter nejustificat, în cuantum de 878.191 de lei. (AGERPRES)

VIOLATOR PRINS
Un bărbat în vârstă de 28 de ani din Bucureşti a fost reţinut de poliţiştii giurgiuveni după ce a violat o femeie pe un câmp. Bărbatul a acostat

o tânără în vârstă de 28 de ani, cu domiciliul în Bucureşti, a urcat-o cu forţa într-un autoturism, a plecat cu ea către Autostrada Bucureşti – Piteşti şi, pe un câmp, a violat-o şi a supus-o la perversiuni sexuale. Femeia a sesizat poliţiştii, care au identificat locul agresiunii pe un teren agricol dintre localităţile Malu Spart şi Bolintin Vale. (V.A.)

ANCHETĂ – URZICENI
O echipă formată din specialişti ai Direcţiei de Control Intern şi ai celei de Ordine Publică din cadrul Poliţiei Române s-a deplasat, ieri-dimineaţă, la IPJ Ialomiţa pentru a verifica urgent cum a fost gestionat conflictul de la Urziceni. Ancheta a fost dispusă de şeful IGPR, chestor Petre Tobă (foto), care a cerut fermitate în luarea măsurilor necesare pentru prevenirea unor incidente similare şi pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine şi linişte publică. (P.Z.)

AMÂNARE ÎN FEBRUARIE
Procesul în care fosta asistentă maternală Marcela Făgărăşan, din Bistriţa, acuzată de omor calificat după ce copilul pe care îl avea în îngrijire a murit, a fost suspendat până la 4 februarie, când ICCJ va soluţiona cererea de strămutare a dosarului. Mama naturală a copilului, Maria Sumita Rostaş, a cerut Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) strămutarea dosarului de la Tribunalul Bistriţa-Năsăud la o altă instanţă, susţinând că se teme de lipsa de imparţialitate a procurorului şi a judecătorului desemnaţi pentru acest caz. (L.A.)

CAPITALĂ, PARCĂRI NOI
Primăria Capitalei alocă peste 420 de milioane de euro pentru construirea a opt parcaje subterane, care vor asigura peste 7.000 de locuri de parcare. Cele opt parcări subterane vor avea două sau trei niveluri, cele mai multe fiind în Pţa Alba-Iulia (2.190), Pţa Revoluţiei (1.637), Pţa Presei Libere (1.633) şi Pţa Charles de Gaulle (831). Parcarea din Str. Edgar Quinet va avea 405 locuri, cea din Pţa Walter Mărăcineanu – 276 de locuri, Pţa Dorobanţi – 246 de locuri, Esplanada Gării Băneasa – 99 de locuri. Licitaţia va fi organizată la 16 martie.

×
Subiecte în articol: observator