x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri

Ştiri

06 Feb 2009   •   00:00

6 februarie 2009

COMPARATOR DE TARIFE
Autoritatea Naţională pentru Comunicaţii va organiza o licitaţie pentru realizarea unui portal web care să permită compararea tarifelor şi condiţiilor oferite de furnizorii de telefonie mobilă, fixă şi internet în bandă largă. Comparatorul de tarife ar putea fi disponibil la sfârşitul acestui an sau începutul lui 2010. Bugetul estimat de ANC se află în jurul sumei de 200.000 de euro, iar denumirea site-ului ar putea fi www.costtel.ro. (A.R.)

 

CÂINI FĂRĂ STĂPĂN
Peste o sută de câini fără stăpân au fost ridicaţi de Poliţia Animalelor Sector 1 în primele săptămâni de la inaugurarea centrului de pe Şoseaua Odăi din Bucureşti. Dintre aceştia, 17 au fost revendicaţi de către proprietari, iar unul a fost dat spre adopţie. Odată ajunşi în adăpost, câinii sunt vaccinaţi, sterilizaţi şi li se montează microcipuri pentru identificare. Bucureştenii din Sectorul 1 pot solicita ridicarea câinilor fără stăpân la numărul de telefon 021.9540 – Telefonul Cetăţeanului. (M.A.C.)

DECES LA VOLAN
Un bărbat de 47 ani din Bucureşti a murit în trafic ieri-dimineaţă în timp ce se afla la volanul unui autoturism, pe o stradă din centrul Capitalei. Şoferul a pierdut controlul asupra direcţiei autoturismului marca Renault Clio şi a acroşat uşor două maşini care erau parcate pe partea stângă a carosabilului. Bărbatului i s-a făcut rău, a făcut infarct, iar la venirea ambulanţei SMURD, personalul medical a constatat decesul acestuia.

AURĂSCU-NOMINALIZAT
Bogdan Aurăscu a fost nominalizat pentru premiul oferit anual de Fundaţia Dan Voiculescu. Propunerea a venit pe adresa Academiei Române şi a fost explicată prin succesul României pe plan internaţional, în diferendul privind Insula Şerpilor. Fundaţia Dan Voiculescu oferă anual, pe baza recomandărilor Academiei Române, un premiu de 100.000 de dolari românului care are contribuţia cea mai mare la dezvoltarea României şi promovarea imaginii ţării pe plan extern.

BRAŞOV
Un profesot universitar a fost condamnat la patru ani de închisoare pentru luare de mită, potrivit unei hotărâri a Curţii de Apel Braşov. Este vorba de profesorul Gheorghe Achim, conferenţiar universitar dr la Facultatea de Drept a Universităţii Transilvania Braşov şi fost colonel în Poliţie. Achim a ajuns în faţa instanţei ca urmare a unor denunţuri făcute de şase absolvenţi, în 2006, care au recunoscut că i-au oferit profesorului sume între 250 şi 400 euro, pentru lucrări de diplomă gata făcute.

DEMISIE LA APIA
Directorul general al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, Dan Gherghelaş, a demisionat ieri. El afirmă că nu poate accepta “ingerinţa politicului într-o activitate strict tehnică”, după criticile aduse agenţiei de ministrul Agricultrii, Ilie Sârbu. Ministrul Agriculturii, Ilie Sârbu, şi secretarii de stat din minister s-au întâlnit miercuri cu conducerea APIA, pentru a discuta despre analiza activităţii agenţiei. În urma analizei s-a stabili că sistemul informatic al APIA de prelucrare a datelor din cererile pentru acordarea plăţilor unice pe suprafaţă are deficienţe, termenele de finalizare a dosarelor sunt îngreunate, iar atribuţiile angajaţiilor se suprapun.

AM ACTE, DECI EXIST
Aproape 500 de romi din nouă localităţi din Alba au intrat în legalitate. Ei beneficiază în prezent de acte de stare civilă, locative şi de proprietate, datorită implementării proiectului “Am ACTE, deci exist”, iniţiat de CJ Alba. În urma proiectului, în ultimul an 486 de persoane de etnie romă din Alba Iulia, Blaj, Cetatea de Baltă, Tătârlaua, Răchita, Loman, Săsciori, Sebeşel şi Căpâlna au beneficiat de întocmirea documentelor. (Lucian Dobrater)

SPULBERAŢI DE TREN
Doi soţi şi-au pierdut viaţa într-un cumplit accident, ce a avut loc miercuri seară la o trecere peste calea ferată fără barieră din satul Şuştiu, comuna Lunca. Şoferul unui autoturism nu s-a asigurat la trecerea peste calea ferată, moment în care trenul a lovit maşina. În urma impactului, soţia şoferului a decedat pe loc, iar bărbatul a mai supravieţuit câteva minute. (Teodora Ivan)

DNA LA ROVINARI
DNA verifică acuzaţiile făcute de fostul director financiar al unei uzine din California (SUA), care susţine că a dat mită reprezentanţilor CE Rovinari. Totodată, IPJ Gorj a declanşat, verificări preliminare în cazul acuzaţiilor făcute de american. Director general al fostei termocentrale Rovinari a fost, după anul 2000, Ion Pisc, care se află şi în prezent la conducerea CE Rovinari. (Gabriela Mladin)

×
Subiecte în articol: observator