x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

24 Ian 2009   •   00:00

24 ianuarie 2009



CAZUL PUWAK
A doua fază a procesului lui Iosif Mihai Puwak, soţul fostului ministru al Integrării Europene, Hildegard Puwak, s-a încheiat ieri la Tribunalul Bucureşti. Instanţa urmează să ia săptămâna viitoare o decizie care să menţină sau să schimbe hotărârea primei instanţe de condamnare a lui Puwak la doi ani şi jumătate de închisoare. Soţul fostului ministru a fost deferit justiţiei pentru deturnare de fonduri europene şi schimbarea destinaţiei acestora. (M. Pasă Petru)

ACCIDENT OTOPENI
Omul de afaceri Cristian Ţânţăreanu a fost implicat ieri-seară într-un carambol împreună cu alte trei maşini în apropiere de Otopeni. În urma incidentului doi oameni au ajuns la spital, iar trei maşini au fost serios avariate. Ţânţăreanu mergea spre Corbeanca, când un autoturism i-a lovit puternic maşina din spate. Şoferul care l-a izbit susţine însă că un alt participant la trafic i-ar fi ieşit brusc în faţă. Dacă autoturismul omului de afaceri s-a ales cu câteva zgârieturi în urma impactului, alte două maşini au fost serios avariate.

BĂSESCU, LA KIEV?
Site-ul ucrainean www.kyivpost.com a anunţat ieri că, potrivit unei informări a serviciului de presă al preşedintelui ucrainean, Victor Iuşcenko, preşedintele Traian Băsescu va face o vizită la Kiev în 25-26 februarie. Site-ul precizează că Iuşcenko a discutat despre organizarea vizitiei omologului său român cu ministrul român de Externe, Cristian Diaconescu, în timpul vizitei acestuia la Kiev, care a avut loc ieri.

POLIŢIST BĂTUT MĂR
Un angajat al Serviciului de Poliţie Rutieră Roman a fost snopit în bătaie de un individ nemulţumit că a fost amendat pentru comiterea unei contravenţii rutiere. Agresorul, care a fost amendat în luna mai a anului trecut, nu l-a uitat pe poliţist. Ieri, el l-a zărit în trafic, îmbrăcat civil, la volanul maşinii proprietate personală şi a decis să îl urmărească. Ajuns în parc, unde voia să îşi plimbe copilul, poliţistul a fost luat la bătaie şi lăsat într-o baltă de sânge. Ofiţerul a fost internat cu diagnosticul de traumatism cranio-cerebral.

STUDENŢI FĂRĂ BANI
Aproximativ 450 de studenţi dintre cei peste 3.000 care învaţă în regim cu taxă la Universitatea "Petru Maior" din Târgu-Mureş au fost exmatriculaţi din cauză că nu şi-au plătit taxa de şcolarizare. Studenţii respectivi nu şi-au achitat primele două rate din taxa de şcolarizare, scadente în lunile octombrie şi decembrie 2008, informează Mediafax.

LEGEA 298/2008
Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Comunicaţii, Liviu Nistoran, a cerut ieri modificarea legii privind stocarea datelor de telefonie şi internet, printr-o ordonanţă de urgenţă. Şeful arbitrului telecom consideră că articolul 20 din controversata Lege 298/2008 ar reprezenta o "portiţă" pentru abuzuri şi ilegalităţi, respectiv reţinerea conţinutului comunicaţiilor electronice. "Prin formularea «date reţinute» se poate înţelege şi conţinutul unei convorbiri, mesaj scris sau e-mail". (A.R.)

MAI PUŢINE GRATUITE
Numărul medicamentelor compensate şi gratuite ar putea fi redus, a anunţat ieri preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Irinel Popescu. Decizia de a diminua lista de compensate şi gratuite nu va afecta pacienţii care primeau şi până acum aceste medicamente pentru că vor exista echivalente, a dat asigurări Irinel Popescu. Vor fi excluse de pe listele de compensate şi gratuite medicamentele cel mai puţin utilizate. (O.A.)

SPRIJIN PENTRU GAZA
Societatea Studenţilor în Medicină din Bucureşti organizează o campanie de sprijinire a victimelor războiului din Fâşia Gaza. Proiectul se va desfăşura între 26 şi 30 ianuarie 2009 şi are ca scop strângerea de onduri şi bunuri pentru victimele din rândul populaţiei civile din Gaza. Colecta se face în incinta Facultăţii de Medicină din Bucureşti, în fiecare zi (luni, între orele 10:00 şi 16:00, marţi şi miercuri, între orele 12:00 şi 16:00, iar joi şi vineri între orele 10:00 şi 14:00).

×
Subiecte în articol: observator