x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

28 Ian 2009   •   00:00

28 ianuarie 2009



ŞEFUL  DGIPI, AŞTEPTAT
Liviu Dragnea, ministrul Administraţiei şi Internelor, a declarat ieri că numirile conducerii DGIPI şi pe funcţia de secretar de stat rămasă vacantă vor fi anunţate într-o zi, două, Ionel Georgescu şi Mincu Silvestru fiind ipoteze pentru aceste funcţii. În legătură cu secretarii de stat din MAI, Dragnea a menţionat că aşteaptă propuneri de la partid, pentru că acestea sunt funcţii politice. Ministrul Dragnea a menţionat că Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă a fost înfiinţată în primul rând pentru protecţia internă, iar informaţiile care apar despre cadrele din MAI să fie în aşa fel prelucrate încât angajaţii instituţiei să fie protejaţi, să nu cedeze la tentaţii. (Mara Răducanu)

CINCI PIETONI RĂNIŢI
Un grav accident a avut loc ieri, pe Şoseaua Fundeni din Capitală, în faţa Institutului Oncologic, după ce un şofer a ajuns cu maşina pe trotuar şi a lovit în plin un grup de persoane. Cinci pietoni, printre care şi o mamă şi un copil au fost răniţi. Accidentul a fost provocat de un cetăţean chinez. Martorii spun că maşina rula cu viteză foarte mare, iar şoferul a pierdut controlul maşinii şi a ajuns pe trotuar lovind persoanele în staţie. Una dintre victime are traumatism cranio-cerebral mediu, fiind preluată deja de un echipaj SMURD şi transportată la Spitalul de Urgenţă Floreasca. (Dan Mocanu)

CONDAMNARE LA CEDO
Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a condamnat, ieri, România pentru proasta gestionare a crizei provocate de scurgerea de cianură de la mina de aur de la Baia Mare, transmite AFP. Instanţa de la Strasbourg a apreciat că accidentul de la 30 ianuarie 2000 s-a produs, în parte, şi din cauza măsurilor insuficiente luate de autorităţile române “pentru a preîntâmpina o situaţie cu consecinţe grave”. România este criticată şi pentru că a permis continuarea exploatării miniere după incidentul din 2000.

BILANŢ PARCHET
Procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti (TB) au soluţionat anul trecut cu 155 de dosare mai multe decât în anul precedent, în 132 dispunându-se trimiterea în judecată. Comparând statisticile din anii 2007-2008 a reieşit o creştere a numărului de cauze soluţionate de procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti de la 1.976 la 2.231. De asemenea, s-a înregistrat o creştere a numărului de cauze finalizate cu trimiterea în judecată a persoanelor cercetate. Astfel, anul trecut au fost trimise în instanţă 132 de cauze faţă de anul 2007, când s-au finalizat cu investirea instanţelor 115 de dosare.

COPII ABANDONAŢI
Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) din Bacău nu mai are locuri disponibilie. În anul 2008, nu mai puţin de 36 de cazuri au fost analizate, însă numai doi copii au fost preluaţi de DGASPC. Paradoxal, de la începutul lui 2009 şi până acum, în doar trei săptămâni au fost anchetate 140 de cazuri şi internaţi 44 de copii, dintre care 24 au fost daţi în îngrijire rudelor ori asistenţilor maternali.

EXPROPRIERI
Consilierii municipali dezbat, astăzi, cinci proiecte de hotărâre prin care se solicită Executivului expropierea a 300 de imobile. Pentru continuarea proiectelor de investiţii din Capitală se vor cere şi banii necesari despăgubirilor. Lucrările vizate sunt: "Străpungerea Nicolae Grigorescu-Splai Dudescu", "Pasajul Basarab", "Tronsonul Buzeşti-Calea Rahovei", "Supralărgire Ionescu Siseşti-Ion Ionescu de la Brad", precum şi "Regularizarea traseului Bdului Tudor Vladimirescu".

TRASEE RELUATE
Autobuzele liniilor 205 şi 282 revin, de azi, pe rutele de bază după finalizarea lucrărilor pe Bulevardul Banu Manta, de la intersecţia cu şoseaua Nicolae Titulescu, pe Bulevardul Ion Mihalache, apoi pe traseele actuale până la Ştrandul Străuleşti, respectiv Cartierul Fundeni din Capitală. Autobuzele liniilor 205 şi 282 au circulat deviat din luna iulie a anului trecut din cauza lucrărilor de reabilitare făcute pe Bulevardul Banu Manta din Capitală, informează, într-un comunicat, autorităţile municipale.


×
Subiecte în articol: observator