x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

04 Feb 2009   •   00:00

4 februarie 2009



CĂMĂTARII PEDEPSE
15 ani de detenţie pentru Vasile Balint şi 13 ani de închisoare pentru Ion Balint, sunt noile pedepse primite ieri de interlopii cunoscuţi ca Sile şi Nuţu Cămătaru. Aceste condamnări au fost pronunţate de Tribunalul Bucureşti în dosarul de crimă organizată instrumentat împotriva celor doi şi a altor 23 de persoane. Hotărârea poate fi atacată cu apel.

PIAŢĂ ÎNCHISĂ
Primarul Neculai Onţanu a decis desfiinţarea Pieţei Basarabia, începând de mâine, 5 februarie. El e nemulţumit de mizeria locului şi de faptul că agenţii comerciali refuză să respecte normele igienico-sanitare. Astfel, toate tarabele şi instalaţiile vor fi dezafectate, iar trotuarul va fi eliberat şi va deveni exclusiv pietonal. Comercianţi vor fi îndrumaţi să se mute în Piaţa Morarilor, Piaţa Vatra Luminoasă sau Piaţa Cremeniţa. (M.A.C.)

ALT DIRECTOR LA SNLO
Democratul Daniel Burlan va fi schimbat în câteva zile din funcţia de director al SNLO. În urma discuţiilor din coaliţia de guvernare de luni, Mircea Geoană a cerut ca la Gorj să fie respectată înţelegerea în privinţa posturilor pentru companiile naţionale, solicitând astfel ca un om al PSD să ocupe funcţia de director general al SNLO. Noul director va fi social-democratul Corneliu Boldor. (Gabriela Mladin)

POLIŢIA, ÎN JUDECATĂ

Poliţia Rutieră Prahova a fost dată în judecată de Primăria Floreşti. Edilii comunei prahovene sunt supăraţi că oamenii legii au montat pe DN 1 separatoare de sens. În plus, nemulţumeşte şi viteza permisă pe acel tronson, care acum este de 100 km la oră, în loc de 70 km la oră, cât era înainte. În perioada  1 ianuarie 2002-6 iunie 2008, pe DN 1, în zona în care s-au montat balizele, s-au produs 34 de accidente soldate cu moartea a 22 de persoane şi rănirea gravă a altor 31. După montarea balizelor nu s-a mai produs nici un accident. (L. Calciu)
 
INIŢIATIVĂ VOICULESCU

Preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, renunţă la salariul de senator, pe care îl va dona "Fondului de solidaritate socială" din colegiul pe care îl reprezintă. Fondul e destinat acordării de ajutoare în cazuri sociale dificile. Potrivit unui comunicat de presă, Voiculescu priveşte acest proiect şi "ca pe un impuls pentru actualul Parlament" de a aproba în acest mandat iniţiativa sa privind programul de solidaritate socială în favoarea pensionarilor cu venituri reduse, iniţiativă pe care Guvernul şi Parlamentul din mandatul trecut nu au reuşit să o transforme în lege.

DAN VOINEA, AUDIAT
Generalul magistrat Dan Voinea a fost audiat ieri de Secţia pentru procurori a CSM. Voinea a explicat împrejurările în care anumite acţiuni ale sale au fost calificate de inspectorii CSM ca abateri disciplinare, urmând ca discuţiile în cazul său să fie reluate la 3 martie. Astăzi, Secţia pentru Procurori a CSM va lua în discuţie propunerea ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu, de revocare a lui Dan Voinea din funcţia de procuror-şef adjunct al SPM din Parchetul instanţei supreme.

×
Subiecte în articol: observator