x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

05 Feb 2009   •   00:00

5 februarie 2009

DAN NICA, INTERIMAR
Pentru a preveni o eventuală contestare, premierul Boc a cerut organizarea unei şedinţe comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru obţinerea aprobării Parlamentului astfel încât Dan Nica să poată îndeplini, cumulativ, atât funcţia de viceprim-ministru, cât şi pe cea de ministru al Administraţiei şi Internelor. Până la o decizie a Parlamentului, premierul i-a transmis preşedintelui Băsescu propunerea ca Nica să deţină interimar funcţia de ministru al Internelor. Aseară şeful statului a semnat decretul de numire a lui Dan Nica ca interimar.

SCUMPIRI LA ENERGIE
Tarifele la gaze naturale şi curent electric ar trebui să crească, potrivit lui Frank Hajdinjak, directorul general al E.ON România. El a precizat că societatea are costuri nerecunoscute în tarife de către Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie de 60 de milioane de lei. Deşi barilul a scăzut de la 147 la 50 de dolari iar gazele urmează aceeaşi trasă, românii nu vor simţi ieftinirile din cauza cursului leu-dolar. (D. I.)

TOKES, PUS LA PUNCT
Într-o dezbatere la Strasbourg pe tema drepturilor minorităţilor în Europa, europarlamentarul Laszlo Tokes s-a plâns că în Transilvania maghiarii sunt persecutaţi şi nu au drepturi. Europarlamentarul PSD Corina Creţu a intervenit şi a cerut stoparea derapajelor separatiste întemeiate pe exacerbarea drepturilor etnice, arătând că reprezentanţi ai minorităţii maghiare din România şi colegi ai lor din Ungaria "se încăpăţânează să prezinte distorsionat realităţile româneşti, vehiculând teze mincinoase şi pledând pentru autonomie pe criterii etnice".

TÂRGU-MUREŞ

300 de angajaţi ai fabricii de mobilă din Târgu-Mureş vor fi trimişi acasă începând cu data de 20 februarie, din cauza lipsei de comenzi din ultima perioadă. Notificarea privind disponibilizările a ajuns deja la AJOFM Mureş. (Raluca Creţ)

CĂLUGĂR ÎNARMAT
Un călugăr de la Mănăstirea Sihăstria Crucii din Bacău a fost prins de poliţiştii vrânceni conducând cu permisul suspendat. În maşina călugărului a fost găsit şi un pistol cu bile, pentru care călugărul susţine că are permis de portarmă. Pentru că Mitică Nacu nu le-a putut prezenta poliţiştilor permisul de portarmă a primit o amendă de 1.000 de lei. (M. Burlan)

DOLCE BOOM?
Romtelecom ar putea prelua platforma digitală Boom TV (200.000 de abonaţi), operată de DTH Television Group. Cele două companii au semnat un acord cu o valoare de circa 50 de milioane de euro, în urma unui audit realizat la Boom TV, potrivit unor surse apropiate tranzacţiei citate de Mediafax. Potrivit surselor, discuţiile dintre cele două companii au debutat în 2008. Acordul trebuie aprobat de acţionarii Romtelecom şi de Deutsche Telekom (acţionar OTE).

×
Subiecte în articol: observator