x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

08 Feb 2009   •   00:00

8 februarie 2009



CRAIOVA  /  Profesor arestat pentru viol
Profesorul Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport din Craiova, acuzat că a violat o studentă, care îi este şi rudă, a fost arestat, în noaptea de vineri spre sâmbătă, în baza unui mandat pentru 29 de zile emis pe numele său de magistraţii Judecătoriei Craiova. Potrivit oamenilor legii, medicii legişti craioveni au întocmit un document în urma căruia rezultă că leziunile suferite de Alina Ţăpurin ar fi fost produse în urma unui viol.

MEDIU / Dosarele, între "chicinetă şi WC"
Ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi a declarat ieri că peste 350 de dosare depuse de primarii din ţară prin care solicitau fonduri europene pentru amenajarea şi înfiinţarea de parcuri sau spaţii verzi au fost găsite între "chicineta şi WC-ul" de la etajul întâi al Ministerului Mediului. Preşedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa, susţine că primarii doljeni au accesat, programul cu finanţare europeană şi este posibil ca între dosarele găsite să fie şi cele ale edililor din Dolj.

PRIMĂRIE / Bucureşteni, lăsaţi maşinile acasă!

Experţii Comisiei pentru Politici şi Strategii de Dezvoltare Urbană, reuniţi ieri pentru prima oară, cred că Bucureştiul trebuie să rezolve mai întâi problema traficului şi să stabilească o strategie care să asigure coerenţă în dezvoltare. Directorul de dezvoltare din cadrul Primăriei din Londra consideră că Bucureştiul are nevoie de o strategie prin care să convingă oamenii să renunţe la maşini în favoarea transportului în comun.  

CONSTANŢA / Hoţ împuşcat mortal de poliţist
Un bărbat care fura, împreună cu mai multe persoane, componente de cale ferată în Gara Dorobanţu, din judeţul Constanţa, a fost împuşcat mortal de către agentul de poliţie care i-a prins asupra faptei. Agentul de poliţe care i-a văzut pe infractori i-a somat să se oprească, dar, cum aceştia nu s-au supus somaţiei, a folosit armamentul din dotare.  Comisia de cercetare urmează să stabilească şi dacă agentul de Poliţie a folosit armamentul în condiţii legale.

GATA VACANŢA! / Elevii revin mâine la şcoală

Semestrul al doilea începe luni, după o vacanţă de o săptămână, iar de marţi este programată sesiunea specială a tezelor cu subiect unic pentru cei care, din diverse motive, au lipsit la testele precedente. În semestrul al doilea, între 9 februarie şi 10 aprilie sunt programate cursuri. Vacanţa de primăvară a fost stabilită între 11 aprilie şi 20 aprilie, apoi cursurile vor fi reluate din 21 aprilie până în 12 iunie. Vacanţa de vară durează trei luni, între 13 iunie şi 13 septembrie.

BACĂU / Încă o moarte suspectă în spitale

O femeie de 33 de ani, din comuna Palanca, judeţul Bacău, a murit în spitalul unde a fost dusă să nască. Autoritatea de Sănătate Publică a demarat o anchetă la Spitalul orăşenesc din Comăneşti pentru a stabili cum a fost posibil incidentul. Femeia s-a dus singură la spital, însă singurul medic ginecolog din spital nu se afla la serviciu. Aceasta a murit la scurt timp după ce asistentele i-au administrat o pastilă pentru dilatare. 

DINU PATRICIU / Rezervele din mare, o diversiune
Preşedintele grupului Rompetrol, Dinu Patriciu, a afirmat sâmbătă seara că este o diversiune în privinţa rezervelor de gaze şi ţiţei din Marea Neagră, relatează Mediafax. El a adăugat că atunci când firma Sterling Resources căuta finanţare pentru lucrările din perimetrele pe care le deţine în Marea Neagră a avut acces la dosarul acestei companii, dar a decis să nu investească pentru că nu crede în această afacere.

TRANSPORT / Întârzieri în lanţ de curse aeriene
Un grup de elevi din România a rămas ieri blocat pe aeroportul din Lutton, situat la 45 de kilometri de Londra, încă din cursul dimineţii, iar alte două curse aeriene, Bucureşti-Treviso-Bucureşti şi Bucureşti-Bergamo-Bucureşti, au avut peste şase ore de întârziere. Toate cursele aparţineau companiei Wizz Air. Potrivit reprezentanţilor acesteia, întârzierile au fost determinate de vremea nefavorabilă. Grupul de români de la Londra (63 de persoane) urma să fie cazat la un hotel şi să revină azi cu o cursă Tarom, iar costurile să fie suportate de Wizz Air.

×
Subiecte în articol: observator