x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

09 Feb 2009   •   00:00

9 februarie 2009



TRICHINĂ LA EXPORT
Americanii au primit la pachet trichineloză exportată din Vaslui. Institutul de Sănătate Publică Bu­cu­reşti a fost alertat de autorităţile sa­nitare vasluiene cu privire la o posibilă extindere a unui focar de trichinoză din localitatea Fălciu, judeţul Vaslui, în SUA. Situaţia a ieşit la iveală după ce o vasluiancă internată la Spitalul de Urgenţă Bârlad cu simpto­matologie de trichinoză a povestit medicilor că fiul ei care locuieşte în SUA a luat la pachet carne din porcul suspectat de trichineloză pentru a o mânca peste Ocean. (Ana Ionaşcu)

RECUPERATORI
Uzina de termoficare din Vaslui a angajat, în urma unei licitaţii, o firmă specializată de recuperatori. Aceştia urmează să se ocupe de înca­sarea debitelor de peste 11 milioane de lei de la populaţie. Sunt vizate în principal familiile care nu şi-au mai plătit facturile restante de ani buni şi care au datorii de ordinul zecilor de milioane de lei. (Ana Ionaşcu)

NOROC ÎN DRAGOSTE
Săptămâna Financiară vă invită, începând de astăzi, să întâmpinaţi Sf. Valentin cu una dintre cele mai savuroase comedii romantice din câte s-au făcut vreodată, "Noroc în dragoste", cu John Cusack şi Kate Beckinsale. Filmul e povestea a două persoane care se întâlnesc întâm­plă­tor într-o aglomerată zi de cum­pă­rături din iarna lui 1990. Atracţia este reciprocă însă – cum fiecare are o relaţie – cei doi decid că cel mai bine este ca soarta să decidă pentru ei. Ea îşi scrie numele şi numărul de telefon pe o carte, pe care o dă unui anti­car, iar el îşi scrie numele şi numărul de telefon pe o bancnotă pe care o schimbă la un magazin...

TRANSPORTURI
Un tren pe ruta Gara de Nord – Otopeni şi retur, cu punct de oprire Corbeanca, va intra în circulaţie peste două săptămâni. Conform lui Constantin Axinia, subsecretar de stat în Ministerul Transporturilor, investiţia costă 6.000 lei. Linia de cale ferată există şi este nevoie de construirea unui punct de oprire la Corbeanca, proiect care va costa 6.000 lei. Preţul biletului unei călă­torii va fi de 6 lei, iar distanţa va fi parcursă în 25 de minute. (E. Stan)

VIDEANU, AMENDAT
Ministrul Adriean Videanu a fost oprit ieri de Poliţie după ce a fost surprins rulând cu 154 km/h pe A 1. George Grigore, şef poliţie autostrăzi, a declarat că ministrul Economiei a fost surprins de camerele radar am­plasate pe A 1 având o viteză de 154 km/h. Acesta a primit o penalizare de 3 puncte şi o amendă de 250 de lei.

PROTEST MAGHIAR
Bisericile istorice maghiare au organizat ieri la Sf. Gheorghe un protest faţă de schimbarea conducătorilor de instituţii deconcentrate de etnie maghiară. Circa 3.000 de protestatari au cerut într-o petiţie ca preşedintele Băsescu să îşi retragă declaraţiile că nu va exista niciodată autonomie teritorială, respectarea proporţiei etnice la alegerea şefilor de instituţii şi autonomia teritorială a Ţinutului Secuiesc. Manifestarea s-a încheiat cu intonarea imnului secuiesc şi a celui naţional maghiar.

×
Subiecte în articol: observator