x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

11 Feb 2009   •   00:00

11 februarie 2009



NEGOCIERI SUSPENDATE
Negocierea contractului colectiv de muncă la nivel de ramură învăţământ a fost suspendată, ieri, la iniţiativa federaţiilor sindicale. Situaţia se va schimba în momentul în care ministrul Educaţiei va prezenta toate informaţiile solicitate privind bugetul pe anul 2009. Sindicaliştii cer informaţii care să permită o analiză comparată a situaţiei locurilor de muncă, a clasificării profesiilor şi meseriilor, a nivelului de salarizare, a duratei tipului de lucru şi a organizării programului de lucru. (E.M.)

POLIŢIST AGRESAT
Un poliţist a fost luat pe capota unei maşini de un şofer vitezoman. Agentul şef Ioan Hojda, de la Poliţia Rutieră Arad, a oprit un şofer pentru că acesta depăşise viteza legală. Întrucât conducătorul auto a încercat să plece de la locul unde fusese oprit, poliţistul s-a aşezat în faţa maşinii. Şoferul nu a ţinut cont şi a demarat în trombă, luându-l practic pe capotă pe agent. Din cauza vitezei, poliţiştul a fost aruncat într-un şanţ şi a suferit leziuni la mâini şi la picioare. Şoferul, Simon Icobescu, a fost dat în urmărire generală şi în consemn la frontieră. (Andrei Ando)

PROMISIUNI ÎN VAN
Edilii din Bărcăneşti au rămas şi fără primărie, dar şi fără banii promişi de CNADR pentru ridicarea unei construcţii noi. Conform edilului-şef al localităţii, Gheorghe Dima, “aceşti bani nici nu vor sosi pentru că CNADR ne-a transmis că nu are fonduri”. Primăria din Bărcăneşti a fost demolată în septembrie 2008, pentru că era pe traseul autostrăzii Bucureşti – Braşov. Autorităţile au fost de acord cu demolarea, încântate fiind de promisiunile că în maximum două luni vor avea 300.000 de euro pentru ridicarea unui nou sediu. 12 case din Bărcăneşti trebuie şi ele demolate pentru că sunt pe traseul autostrăzii Bucureşti - Braşov. (L. Calciu)

PRIMĂRIi SPARTE
Patru persoane mascate au furat, în noaptea de luni spre marţi, 12.000 de lei din seiful Primăriei Bujoreni din Teleorman. Edilul din Bujoreni a declarat că pentru a face rost de bani trebuie să facă un credit bancar, întrucât fondurile furate erau pentru ajutoarele sociale. Tot în noaptea de luni spre marţi, în jurul orei 03.30, trei indivizi care purtau cagule au furat seiful Primăriei din localitatea dâmboviţeană Lunguleţu, după ce l-au legat pe paznicul instituţiei, al cărei sediu se află la mai puţin de 100 de metri de cel al Poliţiei. Şi Primăria din localitatea Brezoaiele a fost atacată, hoţii nereuşind însă să pătrundă în incintă.

MIHAIU, ÎNLOCUIT
Liviu Mihaiu, guvernator al Deltei Dunării din 18 septembrie 2008, va fi înlocuit din funcţie printr-o decizie a premierului care va fi luată, cel mai probabil, în această săptămână, au declarat surse guvernamentale. Acestea nu au putut preciza cine-l va înlocui pe Mihaiu la conducerea Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării. Conform legii, numirea în această funcţie se face prin decizie a premierului, la propunerea ministrului Mediului.

LITORAL
Direcţia Apelor Dobrogea Litoral (DADL) a reziliat unilateral patru contracte de administrare a unor sectoare de pe litoral, deoarece operatorii nu au constituit scrisoarea de garantare în termenul legal. Sectoarele respective vor fi la dispoziţia Ministerului Mediului şi Turismului. (E.S.)

VASLUI
Familia unei femei de 62 de ani din Vaslui acuză medicii de la Spitalul de Urgenţe din oraş de moartea acesteia. Vasluianca s-a stins în noaptea de sâmbată spre duminică, după ce timp de aproape două săptămâni a fost consultată de patru neurologi, dar nu au reuşit să pună un diagnostic şi să o trateze. Poliţia a început o anchetă în acest caz. Medicul Carmen Rotaru, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă Vaslui, consideră ca nici un medic nu e vinovat de moartea femeii. (Ana Ionaşcu)

MAFIOT PRINS

Poliţiştii români l-au prins, ieri, pe mafiotul italian Paolo Romagnoli, din gruparea Camorra, în locuinţa unei românce din Bucureşti. Italianul a fost dat în urmărire internaţională pentru şantaj şi spălare de bani de vineri, când în Italia au avut loc mai multe arestări în rândul grupării mafiote Casalesi, afiliată Camorrei. Conform italienilor, "Romagnoli era un fel de ramificaţie în străinătate a Camorra. El se afla în România din 1994, unde a înfiinţat mai multe firme, prin care spăla banii Camorra". (P. Zoltan)

REABILITAREA TERMICĂ
Primăria Sectorului 1 va începe în această primăvară reabilitarea termică a 85 de blocuri din cartierele Aviaţiei, Băneasa, Calea Griviţei, Nicolae Titulescu, Ion Mihalache şi Bucureştii Noi. O componentă importantă a acestui program o constituie faptul că cetăţenii Sectorului 1 nu vor plăti nici un ban pentru aceste lucrări. "După reabilitarea termică, factura la întreţinere a locuitorilor din Sectorul 1 va scădea cu cel puţin 30%, iar beneficiarii investiţiei vor locui într-un imobil cu un aspect urbanistic plăcut", a spus primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman.

×
Subiecte în articol: observator