x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

11 Mar 2009   •   00:00

11 martie 2009



TAXĂ=IMPOZIT
Ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, a anunţat că taxa auto ar putea deveni un impozit anual pe autoturism. Legea care va înlocui taxa pe poluare auto va fi trecută prin Parlament în acest an şi va include o prevedere prin care să fie taxate anual şi motocicletele, în funcţie de emisiile poluante. (Anca Aldea)

CODAŞI
Un român a produs în 2007 379 de kilograme de deşeuri domestice, iar gunoiul a fost aproape în întregime depozitat, doar 1% din întreaga cantitate fiind reciclată, ceea ce plasează România pe ultimele locuri din Uniunea Europeană, potrivit Eurostat. Potrivit unui raport al Biroului de Statistică al Comunităţilor Europene, la nivelul UE, o persoană a produs în 2007 522 de kilograme de deşeuri domestice, iar 42% din cele tratate au fost colectate de gropile de gunoi, 20% incinerate, 22% reciclate şi 17% compostate. (Anca Aldea)

PROGNOZĂ
Vom avea o primăvară mai relaxată din punct de vedere al inundaţiilor, a anunţat ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi. "Nu cred că vom ajunge la situaţia din anii trecuţi. Vor fi însă câteva probleme, dar nu ca în anii trecuţi", a declarat ieri oficialul.

×
Subiecte în articol: verde!