x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt 2010

Ştiri pe scurt 2010

11 Iun 2010   •   00:00
DE LUNI VIN VIJELIILE!
Veştile despre vremuri sunt groaznice. Nici cele despre vreme nu sunt altfel. Căldura sufocantă din această perioadă va fi însoţită începând de duminică după-amiază şi luni de ploi sub formă de averse, intensificări de vânt şi descărcări electrice. Meteorologii ne avertizează că este posibil să avem parte de vijelii însoţite de căderi de grindină. Vremea va fi deosebit de caldă astăzi şi mâine în toate regiunile ţării, inclusiv la munte. Pentru a evita probleme medicale este recomandat să nu staţi mult timp la soare şi să consumaţi multe lichide. (Sorin Anghel)

SERGIU BĂHĂIAN, TRIMIS ÎN JUDECATĂ
Omul de afaceri Sergiu Băhăian, fost patron al Clubului Gloria Buzău, a fost trimis în judecată pentru înşelarea a 35 de firme din Bucureşti şi din ţară, el fiind acuzat şi de constituirea unui grup infracţional organizat. În acelaşi dosar mai sunt trimise în judecată încă 14 persoane. Primul termen al procesului, care va avea loc la Tribunalul Ialomiţa, a fost stabilit pentru data de 30 iunie. Reamintim că Sergiu Băhăian a fost arestat în ianuarie. (Violeta Fotache)

FORTUL 13 JILAVA - MONUMENT ISTORIC
Fortul 13 Jilava, două hectare de celule subterane, a însemnat pentru mulţi deţinuţi politici care l-au tranzitat coşmarul vieţii. Mulţi au fost arestaţi de copii, de la vârste de 15-16 ani. Unii nu au mai apucat să iasă în viaţă. Stăteau înghesuiţi în celule de câţiva metri pătraţi chiar şi 80 de persoane. După ce a solicitat clasarea şi trecerea Fortului 13 în categoria monumentelor istorice, Direcţia Generală a Penitenciarelor a organizat ieri un eveniment la care au participat foşti deţinuţi politici şi reprezentanţii mai multor ONG pentru a atrage atenţia asupra acestui loc ce ar putea deveni complex muzeal-cultural.

×
Subiecte în articol: observator