x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

24 Mar 2009   •   00:00

24 martie 2009



DE LA RELIGIE LA HOŢIE
Un profesor de religie va sta 29 de zile în arest preventiv pentru furt. Profesorul de la Grupul şcolar agricol Alexandria a fost implicat, alături de alţi tineri, în furtul unui sky-jet la sfârşitul lui 2008. Poliţiştii verifică o altă sesizare ce vizează acelaşi cadru didactic, cu privire la lipsirea de libertate de către acesta a unei eleve de 16 ani. Profesorul a mai fost cercetat pentru falsificare de bancnote.

AU SPART POLICLINICA
Peste 20 de cabinete din Policlinica Spitalului Municipal "Dr. Alexandru Simionescu" din Hunedoara au fost sparte. Hoţii, care au lovit în noaptea de duminică spre luni, au intrat şi în capela din incinta spitalului. Toţi pacienţii care trebuiau consultaţi ieri au fost reprogramaţi. (M.H.)

POŞTĂRIŢĂ JEFUITĂ
O angajată a Poştei a fost jefuită ieri de geanta în care avea circa 50.000 RON, bani destinaţi pensiilor. În acest caz, poliţiştii Secţiei 4 din Timişoara au reţinut deja opt persoane. Poştăriţa a fost lovită în cap, din spate, în timp ce se afla în scara unui bloc, autorii reuşind să fugă cu geanta.

NUŢU, TOT DUPĂ GRATII
Ion Balint, zis Nuţu Cămătaru, rămâne în închisoare, a decis ieri Judecătoria Sectorului 4. Decizia instanţei poate fi atacată cu recurs. Cămătaru are posibilitatea de a face o nouă solicitare la 25 august.

SATU-MARE
Zece persoane, între care un poliţist criminalist şi doi poliţişti de frontieră din Satu-Mare, au fost duse pentru audieri la procurori. Ieri, efectivele mai multor unităţi MAI şi procurorii anticorupţie le-au percheziţionat domiciliile şi au ridicat probe ce atestă că au făcut contrabandă cu ţigări. Prejudiciul estimat în acest caz se ridică la peste un milion de euro.

TĂRICEANU
Fostul preşedinte al PNL, Călin Popescu Tăriceanu, a fost reconfirmat ieri lider de grup al deputaţilor PNL. Tăriceanu le-a cerut colegilor săi un vot de încredere pentru a-şi păstra funcţia, obţinând 57 de voturi pentru şi cinci împotrivă.

PLANURILE LUI CRIN

Crin Antonescu şi-ar dori un singur mandat la Palatul Cotroceni. Preşedintele PNL a declarat aseară la Antena 3 că, dacă va candida la prezidenţiale, nu concepe să deţină mai mult de un mandat, explicând că în acest fel nu poate fi acuzat în cei cinci ani de interese electorale. (L.D.)

ELIBEREAZĂ COPACII!

Asociaţia ecologică Agent Green a anunţat ieri lansarea campaniei "Eliberează copacii". Această campanie are rolul de a curăţa copacii din Bucureşti de semne, de afişe electorale, de lanţuri, de piroane pe care unii "binevoitori" le-au înfipt în trunchiuri. Începând cu 12 aprilie, Agent Green porneşte pe străzile Capitalei, prima ţintă fiind Sectorul 1. (A. Aldea)

AL BANO, AMBASADOR

Primarul Sorin Oprescu l-a numit ieri pe cântăreţul Al Bano Carrisi ambasador onorific al Bucureştiului în lume. Astfel, se doreşte ca lumea să afle că România înseamnă istorie, cultură şi spirit european şi nu doar incidente tragice cauzate de indivizi iresponsabili. Al Bano i-a mulţumit primarului, precizând că pentru el este o zi la fel de fericită ca aceea în care a câştigat la San Remo.

×
Subiecte în articol: observator