x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

01 Apr 2009   •   00:00
AEROPORTURI VERZI
Companiile aeriene fac eforturi de "în­verzire". Air France şi KLM vor folosi revoluţionarul vehicul AirPod. În mai 2009 va demara un proiect pilot care utilizează astfel de vehicule cu emisii zero acţionate pe bază de aer com­pri­mat. Air France şi KLM vor utiliza aceste vehicule cu emisii zero pentru o pe­ri­oadă de şase luni pentru a transporta pasageri şi mărfuri uşoare la Paris Char­les de Gaulle şi Amsterdam Schiphol. În prezent, în aceste aeroporturi sunt utilizate vehicule diesel. Anul trecut Bri­tish Airways a anunţat înlocuirea flotei de la sol cu vehicule hibride.

TÂRG DE MEDIU
Ministrul Mediului, Nicolae Ne­mirschi, va  deschide astăzi expoziţia internaţională pentru echipamente şi tehnologie de protecţie a mediului - Romenvirotec 2009. Târgul reprezintă un eveniment de referinţă pentru ope­ratorii din domeniul protecţiei mediului, preocupaţi de respectarea Directivelor UE, principalul loc de întâlnire al experţilor din acest sector. Se vor prezenta cele mai noi tehnologii din domenii precum: prevenirea poluării fonice, a aerului, apei, solului, reciclarea deşeurilor, salubrizare, protecţia împotriva inundaţiior.

ZIUA PĂSĂRILOR
Ecologiştii sărbătoresc astăzi Ziua păsărilor. ONG-urile şi agenţiile de protecţia mediului vor organiza mai multe conferinţe, simpozioane, evenimentel stradale şi concursuri. Ziua Pă­sărilor se sărbătoreşte de peste o sută de ani, după semnarea, la 19 martie 1902, la Paris, a Convenţiei pentru Protecţia Pă­sărilor. Directiva 79/409/CCE (Păsări) este actul legislativ european care reglementează menţinerea, prezervarea şi reabilitarea unei diversităţi şi a unei suprafeţe suficiente de habitat. Direc­tiva a fost introdusă în legislaţia românească prin Legea 462/2001.

×
Subiecte în articol: verde!