x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

14 Iun 2009   •   00:00

14 iunie 2009



MUZEUL SATULUI: SERATĂ LITERARĂ MIHAI EMINESCU
Muzeul Satului organizează mâine, de la ora 18:00, o serată literară dedicată poetului Mihai Eminescu. Printre invitaţi se numără actorul Victor Rebengiuc, muzicienii Andrei Adrian Drăgoescu, Andrei Theodoru şi Tudor Niculescu Mizil. Cu acest prilej va putea fi vizitată expoziţia "Esenţe" a pictorului Constantin Dipşe, care cuprinde şi un portret al lui Mihai Eminescu.

AŞA, DE CRIZĂ: ABRAMOVICI ŞI-A TRAS IAHT IMENS
Miliardarul rus Roman Abramovici şi-a achiziţionat cel mai mare iaht din lume, prevăzut cu un sistem de detectare a rachetelor, două piste de aterizare pentru elicoptere, un centru balnear de lux, piscină şi un submarin în miniatură, relatează Daily Mail. Iahtul se numeşte Eclipse, are o lungime de aproximativ 170 de metri şi ar costa peste 352 de milioane de euro. Eclipse are un sistem de apărare antirachetă de nivel militar, blindaj în zona apartamentului lui Abramovici şi geamuri antiglonţ.

TURISM: UDREA DEBLOCHEAZĂ LEAFA SALVAMARILOR
Ministrul Turismului, Elena Udrea, a anunţat, ieri, la Mamaia, că au fost alocate fonduri pentru amenajarea punctelor de salvamar, dar şi pentru plata salariilor salvamarilor, care anunţau că nu vor mai interveni în cazul persoanelor aflate în pericol de înec, deoarece nu şi-au primit banii, relatează Mediafax. Udrea a solicitat premierului Boc alocarea, prin hotărâre, a sumei de 9 milioane de lei din Fondul de rezervă al Guvernului.

FOLCLOR: "MUZICI ŞI TRADIŢII ÎN CIŞMIGIU"
A treia ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor, organizat de Centrul de Conservare şi Valorificare a Tradiţiei şi Creaţiei Populare a Primăriei Municipiului Bucureşti, se va desfăşura între 19 şi 21 iunie în Parcul Cişmigiu. Sub genericul "Muzici şi tradiţii în Cişmigiu", bucureştenii sunt aşteptaţi cu muzică şi mâncare tradiţională, cinematograf în aer liber, teatru, dar şi o expoziţie a meşterilor populari. Intrarea la eveniment este liberă. (Loreta Popa)

IRAN: AHMADINEJAD, 62% DIN VOTURI
Preşedintele în exerciţiu al Iranului, Mahmoud Ahmadinejad, a câştigat alegerile prezidenţiale încă din primul tur, obiţinând 62% dintre sufragii, potrivit AFP. Principalul său rival, Hossein Moussavi, a obţinut doar 33,75% din voturi, denunţând "instaurarea tiraniei". În semn de protest la adresa rezultatelor, mii de susţinători ai lui Moussavi au ieşit în stradă, pentru a susţine fraudarea alegerilor confruntându-se cu poliţia.

AH1N1: DOUĂ NOI CAZURI DE GRIPĂ ÎNTR-O ZI
Institutul Cantacuzino a confirmat sâmbătă două noi cazuri de gripă AH1N1 la o fetiţă venită de pe continentul nord-american la Timişoara, la 11 iunie, împreună cu străbunica ei, şi la o femeie de 34 de ani, soţia ultimului pacient internat la Institutul "Matei Balş" din Capitală, care a venit din Canada la 10 iunie. În prezent, România are înregistrate 14 cazuri de infectare cu noul virus gripal. Dintre acestea, nouă persoane sunt deja externate, fiind vindecate.

×
Subiecte în articol: observator