x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

16 Iun 2009   •   00:00

16 iunie 2009



CONSTANŢA
Doi poliţişti constănţeni, tată şi fiu, sunt cercetaţi pentru neglijenţă în păstrarea secretului de stat. Măsura a fost luată după ce unul dintre ei, M.D.R, agent la Postul de poliţie Cumpăna, a postat pe internet documente clasificate, pentru a-i fi permisă conectarea la două noduri de reţea de unde voia să descarce diferite informaţii de la alţi utilizatori. Ieri, ofiţerii anticorupţie constănţeni au efectuat patru percheziţii, una la locuinţa lui M.D.R. şi a tatălui acestuia M.C., comisar-şef în cadrul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră (IJPF) Constanţa, şi la trei birouri de lucru.

LOCURI PENTRU ROMI
Elevii de etnie romă care au absolvit clasa a VIII-a îşi pot depune astăzi dosarele de înscriere la liceu, pe cele 874 de locuri speciale din Bucureşti. Dintre acestea, 786 sunt pentru cursurile de zi, iar restul, pentru seral şi frecvenţă redusă. Cererile şi dosarele de înscriere se depun la şcolile 3, 51, 195, 131, 133 şi 279. Repartizarea elevilor la licee se va face joi şi vineri.

JAF LA VÂLCEA
Trei bucureşteni au furat ieri 10.000 de lei dintr-un autoturism parcat pe o stradă din Rm. Vâlcea. Indivizii, de 31, 39 şi 40 de ani, l-au urmărit îndeaproape pe proprietarul maşinii şi au ştiut că acesta a retras banii de la bancă. Omul a oprit la o tonetă să-şi cumpere ceva, dar a lăsat plicul cu cei 10.000 de lei în torpedoul maşinii. Cei trei au luat banii, apoi au fugit cu un Mercedes. Poliţiştii au reţinut autoturismul pe Autostrada Bucureşti - Piteşti. (E.C.)

IALOMIŢA
Mama unui licean din Slobozia şi-a denunţat fiul la Poliţie, după ce acesta a recunoscut că a furat trei cataloage. Tânărul a declarat anchetatorilor că a recurs la un astfel de gest deoarece se afla în stare de corigenţă la o disciplină de învăţământ şi avea mai multe absenţe nemotivate, pe fondul cărora se aştepta să fie exmatriculat. Liceanul este cercetat de poliţiştii ialomiţeni pentru furt calificat.

FOCŞANI
Focşănenii riscă să rămână fără apă caldă în plină vară. Compania de termoficare a municipiului, ENET SA Focşani, a trecut de ieri pe rezerva de păcură, după ce furnizorul de gaze naturale, GDF SUEZ Energy Romania, şi-a sistat serviciile către aceasta din cauza unor datorii de 17,9 milioane de lei. Focşănenii au fost nevoiţi şi vara trecută să se spele la lighean timp de trei săptămâni, iar in timpul iernii căldura a fost redusă în apartamente timp de o lună, când agentul termic a funcţionat din nou pe păcură. (D. L.)

PEŞTI MORŢI PE JIU
Două tone de peşti morţi au fost descoperite în lacul de acumulare al Râului Jiu, după ce reprezentanţii de la Hidroelectrica au dat drumul apei. Golirea lacului de acumulare a fost făcută de cei de la Hidroelectrica, pentru se putea efectua reparaţii la câteva valve. Nicolae Tonca, directorul Asociaţiei de Vânătoare şi Pescuit, consideră că de vină pentru moartea peştilor sunt cei de la Hidroelectica. Reprezentanţii acestei instituţii susţin însă că au toate avizele necesare unei astfel de operaţiuni. (Gabriela Mladin)

×
Subiecte în articol: observator