x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

19 Iun 2009   •   00:00

19 iunie 2009



ELICOPTER "CRIMINAL"
Un om a fost decapitat de palele rotorului de la un elicopter utilitar, ieri la prânz, în zona localităţii Folia, la 30 de kilometri de Timişoara. Elicopterul utilitar, de fabricaţie ucraineană, este folosit pentru lucrări de stropire a culturilor agricole. Aparatul a făcut ieri  mai multe stropiri la culturile de lângă localitatea Voiteg. La ultima cursă, când pilotul executa manevrele de aterizare, mecanicul, aflat la sol, s-a apropiat prea mult de elicopter. Victima  era cetăţean ucrainean şi avea 49 de ani. (Mircea Opriş)

OMOR LA ÎNSCRIERI
Peste 1.000 de absolvenţi de gimnaziu din provincie - în principal din Ilfov - s-au înghesuit, ieri, să se înscrie pentru admiterea computerizată la liceele din Capitală. Conform inspectorului de specialitate, Ştefan Pacearcă, în prima parte a zilei au venit la Şcoala nr. 1 "Sf. Voievozi" peste 1.000 de candidaţi, dintre care circa 600 din Ilfov şi alţi 250 din Giurgiu. Înscrierile se fac până la 25 iunie. (Eugenia Mihalcea)

PROTEST NEAUTORIZAT

Aproximativ 150-200 de membri ai Blocului Naţional al Revoluţionarilor (BNR) au protestat  în faţa sediului PSD de pe Bulevardul Kiseleff, traficul fiind blocat în zonă. Mitingul spontan a pornit în momentul în care, în timpul unui Congres al BNR, de la Muzeul Ţăranului Român, unul dintre participanţi a anunţat că PSD doreşte să-l propună secretar de stat pentru probleme revoluţionarilor pe Gelu Voican Voiculescu. (Diana Caloianu)

BECALI MAI STĂ ACASĂ
Tribunalul Bucureşti a decis că Gigi Becali nu poate părăsi Capitala şi judeţul Ilfov. Asta după ce judecătorii au admis recursul declarat de procurori şi a respins în totalitate cererea făcută de finanţatorul FC Steaua la Judecătoria Sectorului 1. Avocatul lui Gigi Becali, Mariana Ştefan, a declarat că soluţia Tribunalului Bucureşti în cazul finanţatorului FC Steaua, privind interdicţia de a părăsi ţara, este "întrucâtva corect". (Iulia Barbu)

PROCES PIERDUT
Cei peste 200 de sinistraţi din satul Seciurile, localitate afectată în urmă cu trei ani de alunecările de teren, au pierdut procesul cu statul român. Constituiţi într-o asociaţie, oamenii au dat în judecată Ministerul Economiei, Complexul Energetic Craiova şi Societatea Naţională a Lignitului Oltenia pentru ca instanţa să-i oblige să le reconstruiască imobilele aşa cum au fost înainte de prăbuşire. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus respingerea recursurilor formulate de Asociaţia Sinistraţilor din Seciuri, pronunţând o decizie irevocabilă în acest sens. (Gabriela Mladin)

×
Subiecte în articol: observator