x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

20 Iun 2009   •   00:00

20 iunie 2009



TRAFIC BLOCAT PE DN 7
Circulaţia autovehiculelor pe DN 7, pe un sector de drum situat între Arad şi Deva, va fi oprită azi şi mâine. Măsura este cauzată de efectuarea unor lucrări la mai multe podeţe şi la trecerea peste calea ferată din localitatea Vladimirescu (Arad). În cele două zile de restricţii, traficul rutier se va desfăşura deviat pe mai multe variante ocolitoare, indicate de Poliţia Rutieră.

NUDISM ÎN LICEU

Un bărbat gol puşcă a intrat ieri în sediul Liceului de Muzică din municipiul Târgu-Jiu, după ce a agresat un profesor. Bolnav psihic, gorjeanul a alergat după profesorul pe care îl agresase şi după un ziarist şi apoi a intrat în sala de clasă, unde se întrunise Consiliul Profesoral pentru a discuta problema unei medii modificate. În sala de clasă erau mai multe profesoare, care s-au speriat, directoarea leşinând. Bărbatul a fost internat de poliţişti la Secţia de psihiatrie din Târgu-Jiu. (Gabriela Mladin)

MORT DE CĂLDURĂ
Un vasluian a fost găsit mort în propria maşină, ieri, după mai multe ore de căutări. Locatarii din zona în care a fost găsit spun că l-au văzut pe bărbat în cursul dimineţii în timp ce meşterea la maşină. Bărbatul, care avea probleme medicale, a murit cu capul pe volan. În judeţul Vaslui, în ultimele zile, zeci de persoane afectate de caniculă au ajuns pe patul de spital. Medicii avertizează populaţia să nu iasă din casă la orele amiezii şi să bea multe lichide. (A.I.)
 
EVENIMENT
Bustul matematicianului Traian Lalescu va fi dezvelit luni, 22 iunie, la ora 12:00. Sculptura este realizată de Peter Jecza. Cu prilejul evenimentului - ce se va desfăşura în Amfiteatrul Spiru Haret, din cadrul Facultăţii de Matematică, Universitatea Bucureşti -, personalităţi ale lumii ştiinţifice şi culturale îşi vor exprima gânduri despre viaţa şi opera lui Traian Lalescu.

PROFII DECID
Profesorii nu sunt de acord cu propunerea Ministerului Educaţiei de a reduce cu 50% plata dascălilor la Bacalaureat. Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) dar şI Federaţia Educaţiei Naţionale au transmis deja că resping oferta. Cele două sindicate au precizat că participarea la BAC rămâne la latitudinea fiecărui profesor. FSLI consideră că în situaţia în BAC-ul va fi afectat, responsabilitatea revine ministrului Finanţelor şi primului-ministru.

GRĂDINARII LUI BACHUS
Poliţiştii au descoperit într-o societate comercială din Urlaţi, care avea ca domeniu de activitate grădinăritul, 150.000 litri de vin, 15.700 litri drojdie de vin şi 4.800 litri de rachiu. Administratorul nu deţinea documente de provenienţă pentru băuturi, iar aceste cantităţi nu erau înregistrate în evidenţele contabile ale societăţii. Poliţiştii efectuează cercetări pentru evaziune fiscală, urmând să stabilească prejudiciul adus bugetului de stat. (Laura Calciu)

CONSTANŢA

Doi constănţeni sunt cercetaţi de poliţişti, pentru că ar fi creat prejudiciu de aproape patru milioane de euro. Potrivit IPJ Constanţa, din ianuarie 2007 şi până în prezent, cei doi în calitate de reprezentanţi ai unor societăţi din oraşul respectiv, au instalat şi comercializat programe de joc pentru aparate videoelectronice cu câştiguri, susceptibile de a fi contrafăcute. Cei doi bărbaţi sunt cercetaţi pentru încălcarea legii privind drepturile de autor şi evaziune fiscală.

TÂRGUL ANTICARILOR

Bucureştenii sunt invitaţi în week-end la Târgul Anticarilor, organizat de Primăria Sectorului 2. Iubitorii de antichităţi pot vizita cele 113 corturi instalate în Parcul Obor şi cele 13 standuri amenajate în incinta Primăriei, unde vor putea negocia achiziţionarea diverselor obiecte de artă, cărţi, fotografii, mobilier de epocă, costume vechi. Aleile Parcului Obor vor răsuna de muzica alămurilor, care se va împleti cu istoria nenumăratelor obiecte expuse spre vânzare. (M.A.C.)

×
Subiecte în articol: observator