x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

21 Iun 2009   •   00:00

21 iunie 2009



CAPTURĂ / Vin contrafăcut, în Prahova
156 de tone de vin şi 4,8 tone de rachiu au fost confiscate în judeţul Prahova. Este cea mai mare captură de băuturi alcoolice făcută de la începutul anului de Garda Financiară Prahova. Marfa contrafăcută, care aduce statului un prejudiciu de aproximativ un milion de lei, se afla la sediul unei societăţi comerciale din Urlaţi, a cărei activitate declarată este de servicii de agricultură şi grădinărit. Depozitul a fost sigilat, iar firma a fost amendată cu 20.000 de lei, administratorul având acum dosar penal.

AUDIAT DE POLIŢIE / Mititelu, implicat într-o altercaţie

Patronul clubului de fotbal Universitatea Craiova, Adrian Mititelu, a fost implicat într-o altercaţie vineri noaptea, în faţa locuinţei sale. Mititelu a fost audiat ieri de poliţiştii craioveni timp de mai multe ore, după ce una dintre persoanele care au intrat în conflict cu el a depus plângere împotriva sa pentru lovire. Incidentul a avut loc în jurul orei 4:00, un echipaj de poliţie deplasându-se către locul altercaţiei.

COLENTINA / Pericol pentru bucureşteni

Faţada unui bloc s-a prăbuşit ieri-dimineaţă în cartierul bucureştean Colentina. Locatarii imobilului construit în 1970 spun că a fost al treilea incident de acest fel, dar până acum nimeni nu a luat măsuri. Din fericire, bucăţile de tencuială prăbuşite nu au făcut victime. Neculai Onţanu, primarul Sectorului 2, care s-a deplasat la locul producerii incidentului, a declarat că blocul este inclus în programul de reabilitare termică, însă lucrările nu au fost încă demarate.

RAZIE ÎN CLUBURI / Centrul istoric, sub "asediu"

Droguri, seringi şi arme albe au fost descoperite vineri noaptea în mai multe cluburi din centrul vechi al Capitalei. Peste 100 de poliţişti şi jandarmi au făcut controale în urma cărora au descoperit zeci de consumatori de stupefiante şi persoane care tulburau liniştea publică. Aceştia au fost transportaţi la Secţia 10 de Poliţie şi amendaţi sau chiar reţinuţi, unora întocmindu-li-se dosare penale. Raziile vor continua şi în următoarele zile în cluburile bucureştene.

VITEZA PE A2 / George Copos, lăsat fără permis
Omul de afaceri George Copos a fost oprit ieri, în drum spre litoral, într-o acţiune a Poliţiei Rutiere desfăşurată pe Autostrada Soarelui. Copos circula cu peste 200 de kilometri pe oră (cu 70 peste limita admisă), la kilometrul 139, unde a fost oprit. Omul de afaceri a fost amendat cu 540 de lei şi i-a fost suspendat permisul de conducere pentru trei luni, cu începere de la 6 iulie 2009. Acţiunea Poliţiei Rutiere se desfăşoară pe toată durata acestui week-end.

TRAFIC DE ARME / Captură la vama Cenad
Doi cetăţeni germani au fost reţinuţi ieri de către poliţiştii de frontieră de la Cenad, judeţul Timiş. Cei doi încercau să introducă în ţară arme de vânătoare şi muniţie fără acte de provenienţă. Primul transporta 14 arme, cinci dintre acestea nea-vând acte. Acesta susţine că sunt doar neconcordanţe între legile celor două ţări. Al doilea a fost descoperit în alt microbuz, transportând 900 de cartuşe fără documente.

GLINA / Incendiu la groapa de gunoi
Un incendiu foarte puternic a izbucnit ieri seară la groapa de gunoi de la Glina, din judeţul Ilfov. Cinci autospeciale de pompieri s-au deplasat la faţa locului pentru a stinge flăcările. Pompierii s-au simtit însă depăşiţi de situaţie şi au cerut "întăriri". Nici o persoană nu a fost afectată de incendiu, dar norul gros de fum negru s-a întins pe kilometri întregi şi a invadat câteva blocuri din Berceni.

DOCUMENT / Necolaiciuc, în vizor

Mihai Necolaiciuc, fostul şef al Companiei Naţionale de Căi ferate arestat recent în SUA, avea la el acte emise în Venezuela. Informaţia apare într-un document publicat de Mediafax şi adresat Biroului Naţional Central Bucureşti şi Secretariatului General al Interpol. "Arestarea lui Necolaiciuc a avut loc la cererea Interpol Washington", menţionează documentul. Ancheta a fost coordonată de Biroul Central Naţional al SUA, Divizia pentru străini şi fugari. S-a avut în vedere ca Necolaiciuc să nu plece din SUA dacă i se oferea posibilitatea.

LA IEPUREŞTI / Cutremur de mică intensitate
Un cutremur de intensitate scăzută s-a produs ieri la ora 17:10 în România. Centrul Seismologic Euro-Mediteranean a anunţat că seismul a avut magnitudinea de 3,8 grade pe scara Richter, iar epicentrul a fost localizat în localitatea Iepureşti, judeţul Giurgiu, la 24 kilometri sud-vest de Bucureşti, la o adâncime de 27 de kilometri. Gheorghe Mărmureanu, directorul Institutului de Fizică a Pământului, a precizat că "e un cutremur banal şi nu are legătură cu zona seismică din Vrancea".

×
Subiecte în articol: observator