x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

23 Iun 2009   •   00:00

23 iunie 2009



SINISTRAŢI ANCHETAŢI
Un număr de 11 sinistraţi afectaţi de inundaţiile din 2005 sunt verificaţi de poliţiştii vrânceni. Motivul anchetei îl constituie decizia sinistraţilor de a-şi vinde materialele de construcţie pe care le-au primit de la guvern. Sesizările către poliţişti au fost făcute în urma verificărilor demarate de o comisie formată la nivelul Instituţiei Prefectului Vrancea. (Dana Lepădat)
    
DELFINI MORŢI PE PLAJĂ
Cadavrele a trei delfini au fost descoperite, în ultimele zile, pe plajele din staţiunile Eforie şi Olimp. Astfel, numărul total al delfinilor care au murit, în 2009, din cauza plaselor de pescuit a ajuns la 26. Echipele Oceanic Club (singura instituţie neguvernamentală din România, capabilă să deruleze programe de cercetare de teren) lucrează împreună cu Poliţia de Frontieră Constanţa, DSV şi Direcţiei Apelor Dobrogea Litoral pentru identificarea, recuperarea şi distrugerea plaselor abandonate în mare.

MUNIŢIE, LA REMAT

Sute de kilograme de muniţie au fost descoperite la depozitului societăţii de colectare a fierului vechi Remat SA Vrancea. Proiectilele au fost descoperite de către muncitorii care efectuau sortarea deşeurilor. Specialiştii pirotehnişti au identificat 12 proiectile explozive de diferite calibre (76, 85 şi 122 mm), trei proiectile perforante de calibru 76 mm, o bombă de aviaţie de 75 kg şi 300 kg muniţie delaborată.

CONSTANŢA

Doi suspecţi au fost reţinuţi ieri în cazul jafului armat de la Banca Carpatica din municipiul Constanţa. Cei doi suspecţi Nicuşor M. din Constanţa şi Radu A. din Năvodari, au fost prinşi în urma a cinci percheziţii simultane făcute în localităţile Constanţa şi Năvodari, la care au participat peste 35 de poliţişti. La locuinţele celor doi au fost găsite trei pistoale cu bile de cauciuc, două bastoane de cauciuc cu şoc electric şi suma de aproximativ 33.000 de lei. Jaful armat a avut loc la 29 mai şi a durat 32 de secunde, hoţii sustrăgând atunci 69.210 lei.

PLOIEŞTI

Locuinţe şi străzi inundate
Mai multe străzi din Ploieşti şi câteva locuinţe din municipiu au fost inundate, în urma ploii torenţiale care a căzut circa patru ore. Reprezentanţii Primăriei Ploieşti au declarat că între orele 10:30-14:00 precipitaţiile înregistrate în oraş au totalizat 42 de litri pe metrul pătrat şi au avut caracter de averse. Probleme cauzate de canalizarea înfundată sau subdimensionată au fost înregistrate şi în zonele centrale şi în mai multe intersecţii din municipiu. Pe străzile Gârlei şi Poieniţei, reprezentanţii Rafinăriei Vega au intervenit pentru înlăturarea scurgerilor de produse petroliere în infrastructura de canalizare. (Laura Calciu)
 

×
Subiecte în articol: observator