x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

25 Iun 2009   •   00:00

25 iunie 2009



CAZUL ELODIA
Ieri, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) s-a judecat recursul DIICOT Braşov la decizia de ridicare a controlului judiciar impus lui Cristian Cioacă. Controlul judiciar a înlocuit, în februarie 2008, arestul preventiv în care se afla Cioacă, în dosarul privind comiterea unor infracţiuni informatice. La 15 iunie a.c., la solicitarea avocatei Maria Vasii, care a susţinut că, în perioada 19-26 iunie a.c., ea şi clientul ei trebuie să fie la Strasbourg, Curtea de Apel Braşov a admis ridicarea controlului judiciar. (AOP)

PROCUROR CORUPŢIE
Prim-procurorul Parchetului Judecătoriei Năsăud, Veturia Adriana Moldovan, a fost arestat pentru 29 de zile, pentru luare de mită, trafic de influenţă şi fals. Magistratul abia fusese confirmat pe funcţie, în urma concursului organizat de CSM.

ÎMPUŞCĂTURI ÎN IOR
Un bărbat de 33 de ani şi un adolescent de 16 ani au fost împuşcaţi, aseară, în Parcul IOR, din Capitală. Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, comisarul Cristian Ciocan, a confirmat că aceştia au răni la picioare şi au fost transportaţi la Spitalul "Bagdasar Arseni".

VERIFICĂRI ANI
Şeful Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), Cătălin Macovei, ne-a declarat aseară că, până la sfârşitul acestei luni, un alt ministru va fi deferit Parchetului înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, în legătură cu declaraţia de avere. În 12 mai, se anunţase că şapte miniştrii ai Guvernului Boc sunt verificaţi de ANI, respectiv patru de dreapta, doi de stânga şi un independent. Aşa a aflat ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, că figurează pe lista ANI şi a susţinut atunci că nu a fost informat oficial.

LOVIŢI DE TRĂSNET
Cinci persoane au fost lovite de trăsnet, în comuna Mogoşoaia din judeţul Ilfov. Trei dintre acestea au fost transportate la Spitalul Elias din Capitală. La închiderea ediţiei, a patra persoană se afla în stop cardio-respirator, echipele de intervenţie încercând să o resusciteze.

VIZITATOARE ÎNARMATĂ

Agenţii de la Penitenciarul Iaşi au descoperit în poşeta unei femei care venise în vizită la unitate un pistol cu două cartuşe. Femeia nu posedă permis de port-armă. Agenţii penitenciarului au descoperit pistolul marţi, cu ocazia controlului efectuat la intrarea în penitenciar. (C.P.)

POLIŢIST ARESTAT

Un ofiţer de la Serviciul Cercetări Penale din cadrul IJP Mehedinţi a fost arestat ieri de procurorii anticorupţie. Potrivit unor surse judiciare, comisarul-şef Constantin Ciobanu este cercetat pentru trafic de influenţă, după ce a fost prins în flagrant delict când primea 400 de euro pentru a interveni în cazul unui dosar aflat în cercetarea procurorilor.

PROCUROR CORUPŢIE
Prim-procurorul Parchetului Judecătoriei Năsăud, Veturia Adriana Moldovan, a fost reţinut pentru luare de mită, trafic de influenţă şi fals. Magistratul abia fusese confirmat pe funcţie, în urma concursului organizat de CSM, în urmă cu două săptămâni.

ASTROFESTIVAL
Municipiul Craiova va găzdui în perioada 27-28 iunie cea de-a IV-a ediţie a AstroFestivalului, organizat de Asociaţia Astrologilor din România. Ca şi anul trecut, AstroFestivalul se va desfăşura în Sala Oglinzilor a Muzeului de Artă din Craiova. Toţi cei interesaţi sunt aşteptaţi în Palatul Jean Mihail, pe Strada. Unirii nr. 15. Participarea la conferinţele AstroFestivalului este gratuită.

REŢEA DROGURI

O reţea de cărăuşi de droguri a fost destrămată în urma unei anchete internaţionale. Au fost arestaţi 11 curieri şi au fost confiscate 13 kilograme de cocaină şi 4 kilograme de heroină. În România au fost arestaţi şase curieri. Se pare că până acum "transportatorii" au cărat aproximativ 80 de kilograme de droguri. Membrii grupării îi racolau pe cărăuşi în special din Suceava. Cărăuşii erau trimişi să transporte drogurile din Turcia şi America de Sud. (Petru Zoltan)

INFRACTOR LIBER
Poliţiştii ieşeni solicită sprijin pentru prinderea unei persoane condamnate pentru omor. Oana Andreea Matrescu din Iaşi a fost condamnată în aprilie 2009 la 10 ani închisoare pentru că şi-a agresat propriul copil, care a murit ulterior. Din ultimele date obţinute de poliţişti reiese că aceasta îşi caută loc de muncă în ultima perioadă cababy-sitter. Cine o vede este rugat să sune la 112. (Cristinel C. Popa)

MUZEUL SATULUI
Muzeul Satului "Dimitrie Gusti" propune un nou eveniment interesant. De Sărbătoarea Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel, la muzeu este organizat un târg dedicat lor. În perioada 26-28 iunie 2009, la muzeu, vizitatorii vor putea găsi meşteri populari şi asculta muzică populară sau clasică. Tot aici, la Muzeul Satului, veţi putea degusta produse din gastronomia tradiţională şi turtă dulce. Evenimentul conţine, de asemenea, şi o lansare de carte.

×
Subiecte în articol: observator