x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

26 Iun 2009   •   00:00

26 iunie 2009



NOI CAZURI DE AH1N1
Trei din cei cinci pacienţi internaţi miercuri seară la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara sunt infectaţi cu AH1N1. Cazurile au fost confirmate ieri de Institutul "Cantacuzino" şi au fost depistate în urma unei alerte primite prin reţeaua europeană. Cele cinci persoane au sosit, la sfârşitul săptămânii trecute, din SUA şi au călătorit în avion cu un copil diagnosticat cu virusul AH1N1. (M.D.)

WEEK-END PLOIOS
Temperaturile nu vor avea variaţii importante în acest week-end. Azi şi mâine, ploile vor acoperi majoritatea regiunilor, iar temperaturile maxime vor fi cuprinse între 26°C (Oltenia şi Banat) şi 30°C (Muntenia şi Moldova). Duminică va fi asemănătoare cu zilele ce o preced şi ca temperatură, şi ca precipitaţii. Litoralul va avea de suferit din cauza ploilor. Temperatura aerului va fi de 27°C...28°C, iar cea a apei mării, de 20°C.

CIOACĂ, LIBER
Instanţa supremă a respins recursul DIICOT Braşov la decizia de ridicare a controlului judiciar impus lui Cristian Cioacă, considerându-l nefondat. La 15 iunie a.c., avocata Maria Vasii a susţinut că în perioada 19-26 iunie a.c. ea şi clientul ei trebuie să fie la Strasbourg.

SEMINAR
Un seminar dedicat Zilei Internaţionale pentru Susţinerea Victimelor Torturii este organizat astăzi de Academia de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza". La evenimentul ce va începe la ora 10:00 şi care se va desfăşura la sediul Academiei de Poliţie vor participa Jan Sorensen, reprezentant rezident al Programului Naţiunilor Unite în România, Machiel Salomons, reprezentant al Înaltului Comisariat pentru Refugiaţi în România, Mariana Niţelea, directoare a Biroului de Informare al CE la Bucureşti etc.

PALATUL VICTORIA
C. Niculescu, director de la departamentul Administrativ al SGG a fost luat ieri seară cu ambulanţa din Palatul Victoria, în urma unui puseu de tensiune rezultat din cauza căldurii. Directorul SGG a mai avut probleme medicale şi în perioada anterioară, suferind şi o interveneţie chirurgicală la inimă în urmă cu 4-5 ani.

CRAIOVA
O tânără este în stare gravă la spital după ce a fost împuşcată accidental ieri-dimineaţă de fiul unui poliţist craiovean. Arma cu care a fost împuşcată fata era deţinută legal de către poliţist şi s-ar fi descărcat accidental în timp ce băiatul o muta dintr-o cameră în alta. (Mihai Gavrilă)

×
Subiecte în articol: observator