x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

12 Sep 2009   •   00:00

11 septembrie 2009



LOCURI DE MUNCĂ
Peste 10.000 de locuri de muncă vacante sunt înregistrate, în perioada 11-17 septembrie, la nivel naţional. Cele mai multe locuri de muncă vor fi disponibile în Capitală (1.243) şi în judeţele Cluj (627), Prahova (500), Hunedoara (491), Dolj (481), Satu-Mare (448), Arad (349), Alba (342), Călăraşi (324), Argeş (306) şi Vâlcea (304).

DISCUŢII LA CSM
Asociaţia Victimelor Mineriadelor (AVM) a cerut ieri Consiliului Superior al Magistraturii redeschiderea dosarului disciplinar al generalului (r) Dan Voinea, în cazul reangajării sale de CSM. Pe de altă parte, ministrul Justiţiei a avut ieri o întrevedere cu reprezentanţii Asociaţiei Victimelor Mineriadelor 1990-1991 din România (AVMR), Asociaţia Baricada Inter '89, Adevăr şi Dreptate, GID şi cu seniorii Ligii Studenţilor, care şi-au exprimat "opoziţia faţă de reangajarea pensionarului Dan Voinea în funcţia de procuror".

"CĂRŢI PENTRU COPII"

Asociaţia Enjoy Your Future în colaborare cu Primăria Municipiului Bucureşti şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 organizează cea de a doua ediţie a campaniei "Cărţi pentru copii" 2009. Acţiunea are drept scop adunarea de cărţi pentru copiii din centrele de plasament şi de zi din Sectorul 6. Colectarea cărţilor va avea loc la cele două corturi amplasate în faţa Parcului Cişmigiu (intrarea Schitu Măgureanu), la 12 şi 13 septembrie, între orele 10:00-20:00.

LOTO 6/49

Loteria Română sărbătoreşte în luna septembrie 103 ani de activitate, mâine având loc tragerea specială Loto 6/49 Aniversară, la care premiul pus în joc la categoria I va fi de peste 3,6 milioane de euro. Pentru această tragere, Loteria estimează la categoria I un fond de câştiguri în valoare de peste 15,3 milioane de lei. La categoria I a tragerii Loto 6/49, reportul este de aproape 14 milioane de lei, fondul de câştiguri fiind suplimentat cu 200.000 de lei.

AEROPORTUL OTOPENI

Tariful maxim pentru transportul în regim de taxi stabilit de Aeroportul Internaţional Henri Coandă Otopeni este de 3,5 lei pe kilometru. Deschiderea ofertelor la licitaţia pentru atribuirea autorizaţiilor pentru desfăşurarea activităţii urmează să aibă loc la 12 octombrie. La licitaţie pot participa toţi transportatorii autorizaţi, deţinători ai autorizaţiilor taxi valabile, eliberate de localitatea de autorizare în care este situat aeroportul, respectiv Otopeni, precum şi din zonele limitrofe. Aeroportul Otopeni a interzis de joi staţionarea taximetrelor în parcările aerogării.

URMĂRIT PENAL
Preşedintele Traian Băsescu i-a adresat ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu, o cerere privind declanşarea procedurilor legale pentru urmărirea penală a fostului ministru al APAPS, Ovidiu Muşetescu. Procurorii susţin că Muşetescu s-ar face vinovat de abuz în serviciu şi stabilire, cu intenţie, a unei valori diminuate faţă de cea comercială reală a bunurilor aparţinând firmelor la care statul este acţionar.

ZILELE BUCUREŞTIULUI
Încep astăzi şi se termină duminica viitoare. Nu vor lipsi târgurile de meşteri populari şi nici imagini vechi ale Capitalei,  parada costumelor de epocă sau fanfara. Interesantă va fi şi bătaia cu flori de astăzi, ora 17.00, din Piaţa Constituţiei. Bucureştenii se vor putea plimba cu trăsura pe Bulevardul Unirii. Arcul de Triumf va fi deschis vizitatorilor cu o expoziţie legată de Primul Război Mondial.  16 teatre vor avea spectacole gratuite. RATB-ul îşi aniversează centenarul organizând o paradă cu tramvaie trase de cai. Programul complet al Zilelor Bucureştiului poate fi găsit pe site-ul Primăriei Capitalei. Manifestările în cinstea oraşului se vor încheia cu Noaptea albă a Bucureştilor când 12 muzee vor fi deschise până dimineaţa.

×
Subiecte în articol: observator