x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

14 Sep 2009   •   00:00

14 septembrie 2009



LEGEA SALARIZĂRII
Guvernul a discutat ieri noile amendamente la Legea salarizării. În următoarele nouă luni se vor face propuneri de simplificare a anexelor la prezenta Lege a salarizării unitare. Membrii Guvernului s-au reunit în şedinţă pentru a analiza amendamentele depuse de parlamentari la proiectele de lege pentru care Executivul îşi va asuma răspunderea marţi, urmând ca propunerile care vor fi considerate adecvate să fie inserate în forma finală a actelor normative.

PROTESTE SINDICALE
Legea salarizării unitare scoate mâine sindicatele în stradă. Profesorii, medicii şi funcţionarii publici vor picheta sediul Parlamentului, în semn de protest faţă de asumarea răspunderii Guvernului pentru cele trei legi. Vor protesta şi poliţiştii, prin "meticulozitate" şi "exces de zel", anunţă Sindicatul Poliţiştilor şi Vameşilor "Pro Lex".  Sindicatele apreciază Legea salarizării ca fiind "un document politic forţat şi nerealist.

DEPOZIT ILEGAL
Depozitul de anvelope care a ars în noaptea de sâmbătă spre duminică funcţiona ilegal. Firma care depozita în acel loc materiale periculoase nu avea nici un fel de act care să-i dea acest drept, a declarat ieri ministrul de Interne, Dan Nica. Pompierii au fost anunţaţi în jurul orei 19:20, intervenind cu 16 autospeciale. Au ars câteva mii de cauciucuri, pe o suprafaţă de aproximativ 1.500 de metri pătraţi. Primarul Sorin Oprescu a anunţat că va controla toate depozitele aflate la periferia Capitalei. Din cauza poluării, în urma incendiului, nouă pompieri au fost intoxicaţi cu fum.

SFIN - THRILLER

Săptămâna Financiară vă dăruieşte, de la 14 septembrie, "Thriller" - o carte pe care o veţi citi cu sufletul la gură. Închideţi bine uşile, trageţi obloanele şi pregătiţi-vă să fiţi înspăimântaţi pentru că volumul, prima antologie de povestiri thriller publicată vreodată, vă va provoca fiori. Autorii povestirilor incluse în antologie sunt unii dintre cei mai renumiţi scriitori americani contemporani de literatură thriller, poliţistă sau de suspans.

×
Subiecte în articol: observator