x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

15 Sep 2009   •   00:00

15 septembrie 2009



VALIZĂ SUSPECTĂ
Clipe de teroare ieri dimineaţă în faţa Gării de Sud din Ploieşti. O valiză suspectă a dat mari emoţii oamenilor legii, dar şi trecătorilor şi călătorilor. Poliţiştii au fost alertaţi de o vânzătoare că cineva a lăsat bagajul în faţa unui magazin. Valiza a fost dusă în curtea Cimitirului Bolovani, unde a fost examinată cu atenţie. În ea, nici urmă de bombă, ci numai hârtii. (Laura Calciu)

MICROBUZ - ACCIDENT
Opt persoane au ajuns ieri dimineaţă la spital, după ce un microbuz care circula pe ruta Hunedoara - Deva a fost lovit de o dubă de transport marfă. Şoferul acesteia din urmă a încercat să evite un pieton, a intrat pe contrasens şi a lovit microbuzul de călători, în care se aflau 16 persoane. Şoferul dubei, pietonul şi alţi şase pasageri au fost duşi la Spitalul "Dr Alexandru Simionescu" din Hunedoara şi au scăpat cu răni uşoare. (Monalise Hihn)

AU "UITAT" DE DRAPEL
Subprefectul de Bihor, Claudiu Pop, i-a criticat, ieri, pe organizatorii unui concert filantropic susţinut de orchestra "Spirit of Europe" în favoarea fundaţiei romano-catolice Caritas. Asta deoarece nu au arborat drapelul naţional şi au scos din program alocuţiunile reprezentanţilor României. Subprefectul i-a criticat în termeni duri pe organizatorii concertului susţinut la Basilica Romano-Catolică din Oradea, care au arborat la intrarea în basilică doar steagul Ungariei şi al Austriei şi au omis drapelul naţional al României. (T.I.)

DISCRIMINARE
Un tânăr infectat cu HIV susţine că un medic de la Spitalul pentru Elevi şi Studenţi Iaşi a refuzat să-i elibereze o adeverinţă medicală, necesară pentru completarea dosarului de cazare. Cazul preluat de Fundaţia "Alături de Voi" din Iaşi a fost sesizat la Direcţia de Sănătate Publică, Colegiul Medicilor şi Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării. Potrivit fundaţiei,  medicul Paraschiva Gâscă l-a refuzat pe tânărul infectat cu HIV, susţinând că nu-şi asumă riscul de a-l caza alături de alţi studenţi.

ŞEf NOU LA TURCENI
Complexul Energetic Turceni este condus începând de ieri de Marian Motocu, fost director al Direcţiei de Energie din cadrul unităţii. Marian Motocu a fost numit pentru o perioadă de trei luni director interimar al CE Turceni, în locul lui Eugen Tunaru, care a fost eliberat din funcţie de ministrul Economiei, Adriean Videanu, la insistenţele "eminenţei cenuşii" Ionel Manţog. (G.M.)

170.000 DE EURO ARŞI
Un autoturism de lux, cu o valoare de catalog de 170.000 de euro, a fost distrus aproape complet după ce a luat foc la km 91 al Autostrăzii A1. Autoturismul a luat foc în mers, şoferul reuşind să tragă pe banda de urgenţă şi să coboare înainte ca flăcările să se extindă. În momentul producerii incidentului, la volan nu se afla proprietarul maşinii, ci un angajat al unei reprezentanţe auto din Bucureşti, unde fusese lăsată pentru efectuarea unor lucrări de întreţinere. Poliţiştii au deschis o anchetă.

×
Subiecte în articol: observator