x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

18 Sep 2009   •   00:00

18 septembrie 2009



JURNALUL, LA TĂRG BIO
Sala Dalles găzduieşte începând de azi şi până duminică, între orele 10:00 şi 18:00, Târgul pentru o viaţă sănătoasă. Veţi descoperi aici propuneri diverse legate de un stil de viaţă sănătos. Oferta târgului vă va face week-end-ul mult mai plăcut şi util în acelaşi timp: produse BIO alimentare, BIO cosmetice, BIO de curăţare, vopseluri BIO, accesorii îmbrăcăminte hand-made. Nu rataţi nici întâlnirea cu Jurnalul Naţional care a pregătit cea mai bună muzică de colecţie, filmele din colecţia Cinemateca, dar şi volumele din Biblioteca pentru toţi!

AH1N1, LA ŞCOALĂ
O elevă de la un liceu din Slobozia este infectată cu virusul AH1N1. Din acest motiv, cursurile la clasa unde învăţa liceana au fost suspendate începând de ieri, timp de şapte zile. Se pare că adolescenta a contactat virusul într-o excursie în Spania. Conform deciziei Ministerului Sănătăţii, activitatea în unităţile de învăţământ în care se confirmă trei cazuri de îmbolnăvire cu gripă AH1N1, în clase diferite ale aceleiaşi instituţii şcolare, va fi suspendată pentru şapte zile. (Magda Colgiu)

ACCIDENT DE MUNCĂ
Un alt muncitor a murit, ieri, după ce o bucată din tavanul clădirii Primăriei Sectorului 1, aflată în reabilitare, s-a prăbuşit peste el. Bărbatul, în vârstă de 50 de ani, se găsea pe schelă, la etajul 3, într-una din încăperi, în momentul în care s-a produs accidentul. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti, Anca Onofrei, a declarat că, la momentul ajungerii echipelor de intervenţie, bărbatul era în stop cardiorespirator.

TIR FURAT
Trei persoane au furat, ieri, un tir încărcat cu gumă de mestecat, după ce au urcat în autovehiculul care era oprit într-o benzinărie de pe DN 79, în Arad. Aceştia au pornit maşina, iar după câţiva kilometri l-au dat jos pe şoferul polonez. Tirul venea din Polonia, având destinaţia Bucureşti. Autovehiculul a fost dat în urmărire generală şi în consemn la frontieră.

TAXA DE POD
Ministerul Transporturilor ar putea introduce un abonament lunar la traversarea podului Feteşti-Cernavodă pentru locuitorii din zonă. Aceasta ar reprezenta contravaloarea a trei treceri, a declarat ieri ministrul Radu Berceanu. El a adăugat că cea mai mare problemă o au transportatorii, care sunt nemulţumiţi pentru că o dată cu oprirea pentru achitarea taxei sunt controlaţi de rovinietă, iar camioanele cântărite.

FĂRĂ OXIGEN
O parte din conducta care alimentează cu oxigen mai multe secţii ale Spitalului de Urgenţă Constanţa, printre care şi cea de Terapie Intensivă, a fost furată de hoţii de fier vechi. Necesarul de oxigen a fost asigurat prin tuburi de oxigen. Purtătorul de cuvânt al unităţii medicale, dr Florian Stoian, a declarat ieri că în spatele spitalului se fac o serie de lucrări, iar în noaptea de marţi spre miercuri hoţii au reuşit să fure 20 de metri dintr-o ţeavă de cupru prin care trecea oxigen de joasă presiune care alimenta unitatea medicală.

×
Subiecte în articol: observator