x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

22 Sep 2009   •   00:00

22 septembrie 2009



PROTEST MAGISTRAŢI
Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au hotărât ieri, în cadrul unei adunări generale, să nu înceteze protestele. Acţiunile vor continua până în "momentul realizării unui dialog real cu celelalte puteri ale statului şi stabilirea unei agende cu obiective clar definite şi termene de îndeplinire a acestora", se arată într-un comunicat de presă. Judecătorii precizează că nu problemele privind salarizarea constituie obiectul principal al demersului lor, ci toate aspectele de fond privind "subfinanţarea cronică a sistemului judiciar".

DNA STUDENŢESC
DNA-ul studenţesc va organiza în perioada următoare razii în cămine şi acţiuni sub acoperire. Acţiunile vor fi organizate pentru depistarea studenţilor care încearcă să vândă sau să cumpere locuri de cazare în cămine, după cum a anunţat, ieri, Ion Poenaru, preşedintele Uniunii Naţionale a Studenţilor din România.

DREPT COMUNITAR
S-a constituit Societatea Română de Drept Comunitar (SRDC). Scopul SRDC este stabilirea unui parteneriat cu autorităţile publice, pentru înţelegerea şi promovarea reglementărilor comunitare, a dreptului comunitar în ansamblul său. Preşedinte al SRDC a fost ales prof. univ. dr Ion M. Anghel, ambasador, iar prof. univ. dr Andrei Popescu, subsecretar de stat şi agentul guvernamental al României pentru CJCE şi TPI, va exercita funcţia de preşedinte executiv.

CARDURI CLONATE
Inculpaţii în cazul cardurilor clonate la Craiova nu regretă faptele comise. Tribunalul Bucureşti motivează arestarea lui Iustin Covei şi a celorlalţi 13 inculpaţi acuzaţi de clonare de carduri prin faptul că aceştia, prin conduita lor, au arătat că nu regretă infracţiunile comise. Infracţiunile pentru care au fost reţinuţi cei 14 inculpaţi vizează sume mari de bani, obţinute într-o perioadă lungă de timp, în care activităţi infracţionale au fost desfăşurate în mod repetat, atât pe teritoriul României, cât şi în Australia şi în alte ţări din Europa.

NECOLAICIUC
Excepţia de neconstituţionalitate ridicată de avocaţii lui Necolaiciuc va fi dezbătută joi de Curtea Constituţională a României (CCR). Fostul director al Companiei Naţionale a Căilor Ferate Române, Mihai Necolaiciuc, a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie în trei dosare, pentru achiziţiile defectuoase făcute când se afla la conducerea CFR, achiziţii ce au dus la prejudicierea companiei.

PAŞAPORT BIOMETRIC
În decurs de patru zile, la serviciul de paşapoarte Argeş 57 de persoane au solicitat eliberarea noilor paşapoarte în format electronic. Alţi 97 de argeşeni au solicitat eliberarea paşapoartelor simple, temporare. Autorităţile consideră că este un semnal bun, date fiind controversele privind paşapoartele biometrice. Argeşul este primul judeţ din ţară în care se eliberează paşapoartele biometrice, după ce în judeţul Ilfov eliberarea noilor documente a fost strict experimentală. Noul paşaport este eliberat într-un interval de 20-30 de zile. (E.C.)

×
Subiecte în articol: observator