x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

26 Sep 2009   •   00:00

26 septembrie 2009



LANSARE DE CARTE
Casa Titulescu din Capitală găzduieşte astăzi lansarea lucrării "Istoria Chinei şi a Civilizaţiei Chineze - România şi China". Evenimentul se desfăşoară cu participarea Excelenţei Sale, domnul Liu Zengwen, ambasadorul Republicii Populare Chineze la Bucureşti. Apariţia lucrării realizate de dr Ion Buzatu, iniţiatorul proiectului şi prefaţată de Adrian Năstase este rodul colaborării dintre Fundaţia Europeană Nicolae Titulescu şi Editura Uranus. (Mihaela Mătăchiţă)

MITĂ LA POLIŢIŞTI
Doi poliţişti de la Secţia 5 Braşov au fost arestaţi din cauzăcă au luat mită 700 de lei de la doi şoferi pentru a nu-i sancţiona fiindcă trecuseră pe culoarea roşie a semaforului. Potrivit comunicatului emis de Direcţia Generală Anticorupţie, cei doi poliţişti care fuseseră desemnaţi pentru patrulare în trafic au fost prinşi joi noapte în flagrant delict. Ei au fost arestaţi preventiv de Tribunalul Braşov pe o perioadă de zece zile. (Violeta Fotache)

AVOCATUL EDUCAŢIEI
Coaliţia pentru Universităţi Curate (CUC) înfiinţează postul onorific de Avocat al Educaţiei, cu rol de mediator între autorităţile statului şi actori din sistemul de educaţie, precum studenţii, profesorii sau cercetătorii. Printre neregulile care se vor bucura de atenţia Avocatului Educaţiei se află blocarea asistenţilor universitari la concursurile de promovare, modul în care au fost acordate granturile de cercetare, precum şi reclamaţiile studenţilor. (V. Fotache)

EVAZIUNE FISCALĂ
Poliţiştii din cadrul Biroului de Investigare a Fraudelor Argeş au început urmărirea penală împotriva unui patron din Câmpulung. Acesta s-a sustras de la plata impozitului de 120 de mii de lei. Afaceristul a fost condamnat în 2000 la nouă ani de închisoare, pentru evaziune fiscală, însă a executat doar cinci ani. În ultimii ani a efectuat importuri de peşte din Spania. Ancheta a scos la iveală că acesta a obţinut un venit de 498 mii de lei, din care 94 de mii de lei reprezintă TVA şi 61 de mii de lei impozitul pe profit, bani pe care nu i-a plătit. (E.C.)

LOTO 6/49
În urma extragerii care a avut loc joi, 24 septembrie, la categoria I a jocului Loto 6/49 s-a înregistrat un report în valoare de 16.913.382,36 lei (4 milioane de euro). Pentru tragerea Loto 6/49 de mâine, la categoria I se estimează un fond de câştiguri în valoare de peste 17,8 milioane de lei (peste 4,2 milioane de euro). Ultima dată, premiul de categoria I la jocul Loto 6/49 s-a câştigat la data de 7 iunie a acestui an şi a fost în valoare de 46.171.670,14 lei.

TIGRI EVADAŢI

Doi tigri de la Grădina Zoologică din Hunedoara au evadat din cuşti ieri, dar au rămas în incintă. La ora la care a fost sesizată dispariţia celor două animale, la Zoo, redeschisă de luni, se aflau în jur de 15 persoane, care au fost evacuate fără să se producă incidente. Reprezentanţi ai DSV au fost obligaţi să utilizeze mai multe doze de tranchilizante asupra unuia dintre tigri, întrucât după primele două animalul nu a putut fi introdus în cuşcă. (Monalise Hihn)

ALTĂ EVADARE
Un deţinut de la Penitenciarul Iaşi a evadat ieri de pe un şantier de construcţii din centrul municipiului. Florin Macovei a părăsit locul de muncă, profitând de neatenţia agentului care îl supraveghea. Acesta avea o condamnare de patru ani şi trei luni pentru furt. Deţinutul este căutat de poliţişti şi jandarmi, iar conducerea penitenciarului va declanşa o anchetă în acest caz. (C. Popa)

×
Subiecte în articol: observator