x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

28 Sep 2009   •   00:00

28 septembrie 2009



CAPTURI RECORD
Cantităţi importante de alimente, alcool, carburanţi au fost confiscate de poliţişti în cadrul unei ample acţiuni pentru combaterea transporturilor ilicite de mărfuri, denumită "Cărăuşul". Au fost aplicate peste 130.000 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 38 de milioane de lei. Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) precizează că au fost verificate peste 390.000 de mijloace de transport în comun. Poliţiştii au constatat 480 de infracţiuni în care sunt cercetate 478 de persoane, valoarea prejudiciului cauzat fiind de 49.127.916 lei, iar valoarea bunurilor indisponibilizate de 4.002.529 lei.

LOCURI DE MUNCĂ
În jur de 30 de companii clujene şi-au aliniat standurile la târgul de joburi în acest sfârşit de săptămână. Peste 1.900 de clujeni aflaţi în căutarea unui loc de muncă au vizitat târgul. Ofertele au vizat mai ales oameni cu pregătire medie, în timp ce persoanele cu studii superioare cu greu au putut găsi ceva pe măsura pregătirii lor. Cele mai multe oferte au venit din zona alimentaţiei publice sau a industriei în special textile. Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă a precizat că şomajul în rândul persoanelor cu studii superioare este o problemă europeană care a ajuns pe masa Comisiei Europene. (Lacrima Andreica)

TRADIŢIA PÂINII
În acest week-end în Bucureşti a avut loc a noua ediţie a Târgului de Pâine, organizată de Primăria Sectorului 2 la Centrul Cultural Mihai Eminescu. Implicarea Muzeului Satului a fost, şi anul acesta, de greutate. Conceput ca un remember al îndeletnicirilor legate de pâine, pierdute în negura vremii, târgul a oferit o imagine credibilă a satului românesc, aducând în prim-plan straie specifice şi expoziţii de meşteşugari, tehnici de obţinere a pâinii. "Un târg adevărat, cu încărcătură profundă", după cum aprecia Doina Işfănoni, director la Muzeul Satului. (Tudor Cireş)

ACCIDENT MORTAL
Cinci tineri şi-au pierdut viaţa, ieri dimineaţă, pe DN 2 A, după ce autoturismul în care se aflau a ieşit de pe carosabil, rupându-se în două. Accidentul a avut loc la ieşirea din comuna Ion Roată, iar primele cercetări ale poliţiştilor arată că tinerii, din oraşul Urziceni şi din comuna Manasia, judeţul Ialomiţa, se întorceau spre casă de la discotecă. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Judeţean de Poliţie Ialomiţa, accidentul a fost anunţat de un martor la Serviciul Unic de Urgenţă, iar victimele nu au avut nici o şansă de supravieţuire.

ROL DUBLU
O judecătoare care profesează la Tribunalul din Paris este cercetată disciplinar de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM). Inspectorii au stabilit că nu poate fi judecător în două jurisdicţii diferire, respectiv la instanţa din capitala Franţei şi la Tribunalul Bucureşti. Totodată, judecătoarea Antoanela Florescu face obiectul unei cercetări şi cu privire la nedepunerea în termen a declaraţiilor de avere. Potrivit ultimei declaraţii, Antoanela Florescu are un salariu anual de magistrat la Paris de 36.000 de euro, fiind proprietara unui apartament cu o valoare impozabilă de 190.000 de euro.

×
Subiecte în articol: observator