x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

29 Sep 2009   •   00:00

29 septembrie 2009



RAPORT AMÂNAT
Raportul Comisiei parlamentare de anchetă care propune revocarea din funcţia de ministru a Elenei Udrea a fost scos ieri de pe ordinea de zi a conducerii Camerei Deputaţilor deoarece nu au fost respectate procedurile interne. Astfel, raportul, care a fost depus la Secretariatul Camerei încă de joi nu a ajuns până ieri la preşedintele Camerei, care dispune înscrierea lui pe ordinea de zi, urmând ca în termen de 15 zile de la data depunerii lui raportul să fie înscris pentru dezbatere în plenul Camerei. (E.S.)

PROTEST SUSPENDAT
Magistraţii instanţei supreme au hotărât ieri în adunarea generală suspendarea protestelor până la data de 31 octombrie. Măsura a fost luată de majoritatea instanţelor şi parchetelor din ţară. Deciziile vin după ce reprezentanţii magistraţilor şi ai celorlalte două puteri în stat au semnat joi, 24 septembrie, principiile Pactului pentru justiţie. (V.F.)

DOSAR SIŞU
Procurorii DIICOT, Serviciul Teritorial Ploieşti au deschis un nou dosar pe numele lui Tudor Sişu, fost membru al trupei "La Familia". Acesta este acuzat de săvârşirea unor infracţiuni prevăzute de Legea nr. 143/2000 privind combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri. Procurorii i-au interzis lui Tudor Sişu să părăsească Bucureştiul timp de 30 de zile.

SĂRBĂTOARE

Peste 4.000 de chinezi, stabiliţi în România, s-au adunat sâmbătă seară în complexul "Dragonul Roşu" pentru a sărbători 60 de ani de la proclamarea independenţei Chinei. La evenimentul organizat la iniţiativa asociaţiilor oamenilor de afaceri chinezi din România s-a aflat Liu Zangwen, ambasadorul Chinei la Bucureşti.

EROMÂNIA
Ministerul Comunicaţiilor a anulat din nou licitaţia pentru portalul eRomânia2. Anularea este argumentată prin faptul că "documentaţia de atribuire necesită modificări majore de conţinut". Anunţul de participare a apărut sâmbătă şi a fost anulat duminică. (A.R.)

×
Subiecte în articol: observator