x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

02 Noi 2009   •   00:00

2 noiembrie 2009



EXTRAGEREA LOTO 6/49
Numerele extrase la LOTO 6/49 sunt: 7, 35, 25, 37, 31, 15. La categoria I câştigul s-a reportat, reportul total fiind de 24.187.733,40 lei. La categoria a doua au fost 18 bilete câştigătoare, fiecare în valoare de 22.032,97 lei, iar la categoria a treia, 1.136 câştigători, cu suma de 523,67 lei. Fond total de câştiguri: 25.179.217,07 lei.

DRUMURI COSTISITOARE
Preţul mediu pentru un kilometru de autostradă se situează între 3,5-8,5 milioane de euro. "Preţul variază în funcţie de proiect, de relieful zonei în care este realizat, de numărul şi complexitatea lucrărilor de artă. Preţurile medii pentru autostrăzi variază între 3,5 şi 8,5 milioane de euro", potrivit declaraţiei ministrului Transporturilor, Radu Berceanu. Zilele trecute, Berceanu declara că la Autostrada Bechtel costul unui kilometru variază între 12-13 milioane de euro, deoarece sunt multe lucrări de artă de executat. (E.S.)

SUSPECŢI ELIBERAŢI
Patru dintre cei cinci tineri suspecţi în cazul uciderii unui poliţist de frontieră de la Sânnicolau Mare au fost eliberaţi, în lipsă de probe. Pe numele celui de-al cincilea, care a fost prins în Ungaria, a fost emis mandat de arestare. Gheorghe Breazu, în vârstă de 19 ani, cu antecedente penale, este principalul suspect în cazul uciderii poliţistului de frontieră Tiberiu Sârbu, în noaptea de vineri spre sâmbătă. Poliţistul a fost găsit împuşcat cu propria armă, lângă maşina sa.

NOI CAZURI DE A/H1N1

Au fost confirmate patru noi cazuri de gripă A/H1N1, trei în Suceava şi unul la Timişoara. În ambele localităţi, persoanele virusate s-au întors recent din Anglia. La Timişoara este vorba despre o femeie, care lucrează la o şcoală generală.

DORINŢA LUI CRIN
Candidatul PNL la prezidenţiale a recunoscut că şi-ar dori ca Sorin Oprescu să se retragă din cursă pentru a fi alături de el în campanie. Sâmbătă seară, Crin Antonescu a fost invitat la Antena 3, unde a fost întrebat dacă îi va cere lui Oprescu să se retragă din cursă înaintea turului I. Antonescu a răspuns că, în principiu, ar avea o astfel de intenţie. Drept răspuns, Sorin Oprescu a declarat că a primit mai multe solicitări din partea contracandidaţilor să se retragă din cursa pentru prezidenţiale, dar a precizat că nu intenţionează să dea curs acestor solicitări. (Adriana Duţulescu)

VANGHELIE ACUZĂ

Preşedintele PSD Bucureşti, Marian Vanghelie, susţine că actualul şef al statului a primit sponsorizări de la Omar Hayssam în campaniile din 2000 şi 2004 în care a candidat pentru Primăria Capitalei. "Dacă mâine apare, să zicem că în 2000 şi în 2004 Traian Băsescu a luat sponsorizări de la Omar Hayssam? Nu e o informaţie de la DGIPI, e pur şi simplu o întrebare", a spus Vanghelie sâmbătă la Realitatea Tv. El a spus apoi, la insistenţele jurnaliştilor, că este sigur că în perioada următoare vor apărea informaţii că "trezorierul" Gheorghe Albu s-a întâlnit, în campania din 2004 pentru Primărie a lui Traian Băsescu, "mai ales", cu Omar Hayssam "în locuri publice", adică "în restaurante". (A. Duţulescu)


×
Subiecte în articol: observator