x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

03 Noi 2009   •   00:00

3 noiembrie 2009



RIDZI, LA PARCHET
Deputatul Monica Iacob Ridzi a fost audiată ieri ca parte vătămată la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ). Ea a cerut să fie audiaţi la Parchet cei nouă parlamentari din comisia care a anchetat modul de cheltuire a banilor publci la Ministerul Tineretului şi Sportului. Monica Iacob Ridzi a mai cerut PÎCCJ să analizeze şi documentele Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi pe cele ale comisiei. (Violeta Fotache.)

AUDIENŢĂ ANTENA 3
Postul de televiziune Antena 3 a înregistrat cea mai mare creştere de audienţă în topul televiziunilor din România în luna octombrie faţă de perioada similară a anului trecut. Astfel, conform datelor de audienţă furnizate de către GFK Romania, în cadrul publicului din mediul urban, Antena 3 a avut o creştere a cotei de piaţă de 63.63% în luna octombrie 2009 faţă de luna octombrie 2008, devansând la acest capitol postul concurent Realitatea tv, care a realizat o creştere de 23% faţă de perioada similară a anului trecut.

PATRIARHIA AVERTIZEAZĂ
Patriarhia Română a anunţat ieri că va sesiza BEC şi CNA dacă imaginea unor slujitori ai Bisericii va fi folosită electoral. "Aducem la cunoştinţă opiniei publice faptul că folosirea imaginilor slujitorilor Bisericii Ortodoxe Române în scop electoral nu are acceptul Patriarhiei Române, întrucât contrazice hotărârile Sfântului Sinod, care afirmă neutralitatea Bisericii Ortodoxe Române în campaniile electorale ale diferitelor partide politice", se arată într-un comunicat al Patriarhiei.

CAMPANIE ÎN AUTOBUZE
Campania "Votul ilegal înseamnă închisoare!" se va desfăşura, începând de astăzi şi până în 6 decembrie, în 1.000 de autobuze şi 100 de troleibuze din Capitală. În paralel cu derularea campaniei pe mijloacele de transport în comun, un spot TV cu acelaşi mesaj va fi difuzat prin intermediul unor panouri digitale amplasate pe unele străzi ale Capitalei. (M.R.)

PERICOL DE AVALANŞE

Salvamontiştii dâmboviţeni atrag atenţia asupra pericolului producerii de avalanşe din zona Vf. Omu din Munţii Bucegi, în urma ninsorilor căzute în ultimele zile şi a vântului puternic. Conform şefului Salvamont Dâmboviţa, Doru Diaconescu, zăpada, gerul şi vântul, care a suflat cu 60 m/s la altitudini de peste 2.400 de metri, au dus la formarea de cornişe, crescând pericolul de producere a avalanşelor, mai ales în zona "La Cerdac" - Vf. Omu.

ACCIDENT FEROVIAR
Un bărbat şi două femei sunt victimele accidentului feroviar petrecut ieri în Bistriţa, cei trei fiind internaţi. Locomotiva acceleratului Timişoara-Sighetu Marmaţiei s-a defectat, ieri dimineaţă, iar locomotiva care venea să o înlocuiască a venit cu viteză şi a izbit din plin trenul. "Aproape sigur mecanicul locomotivei care trebuia să o înlocuiască pe cea defectă nu a respectat procedura şi riscă să i se desfacă contractul de muncă", a declarat Gheorghe Popa, secretar de stat în Ministerul Transporturilor. (Elena Stan)

AUTOSTRADĂ SCUMPĂ
Costul lucrărilor pentru tronsonul Moara Vlăsiei-Ploieşti a crescut cu 25%, ajungând la 883,7 milioane de lei, fără TVA (adică peste un miliard de lei). Tariful a fost majorat, deoarece pământul de umplere a corpului autostrăzii a fost înlocuit cu balast. Tronsonul de 42,5 km este realizat de consorţiul UMB Spedition, Pa&Co International, Euroconstruct Trading '98 şi Com-Axa. Valoarea iniţială a contractului din 2006 a fost de 702,58 milioane de lei, fără TVA. (E.S.)

HOO CU TATA! EDIŢIA A-II-A
Revista Top Gear continuă campania "Hoo cu tata!" cu ediţia a doua, faza pe ţară. Luna asta, Top Gear a declarat sezon deschis pentru pe şi, deja de vreo săptămână, se primesc poze cu bizoni în trafic. Mecanismul campaniei este simplu: 1. se vânează un bizon 2. i se face o poză 3. poza trebuie încărcată pe şi se roagă frumos neamurile să voteze. Cele mai votate poze sunt premiate cu 3 kituri de vânător cu lasou, tricou, sticker, ramă foto digitală, telefon mobil, GPS şi o excursie în Marea Britanie.

×
Subiecte în articol: observator