x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

10 Noi 2009   •   00:00

10 noiembrie 2009



POTOP PESTE OLTENIA
Ziua de azi se anunţă una ploioasă pentru judeţele Mehedinţi, Gorj, Dolj, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa şi Prahova. Începând de azi-noapte, de la ora 1:00, până mâine dimineaţă, la ora 6:00, va ploua în toate regiunile, iar în Oltenia, Munţii Banatului, Carpaţii Meridionali şi Subcarpaţii Getici, cantităţile de apă vor depăşi local 25-30 l/mp şi izolat 50-60 l/mp. Vântul va sufla slab şi moderat, unele intensificări fiind înregistrate doar în zonele montane înalte.

PERICOL LA MOBIL
Producătorul de telefoane mobile Nokia va înlocui 14 milioane de încărcătoare fabricate de compania chineză BYD în acest an, deoarece carcasele acestora se pot desprinde, expunând utilizatorul la riscul electrocutării. Încărcătoarele respective fac parte din gamele AC-3E, AC-3U şi AC-4U. BYD va suporta toate cheltuielile legate de înlocuirea aparatelor.

OK PENTRU BUGET
Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat aseară pe articole propunerea legislativă de modificare a Legii de organizare a Guvernului, astfel încât Executivul Boc, deşi interimar, să poată trimite Parlamentului proiectul de buget pe 2010. Propunerea legislativă a fost susţinută de toate grupurile parlamentare, dar, din lipsă de cvorum, votul final a fost amânat pentru azi. Senatul, camera decizională, va discuta mâine acest proiect legislativ. (A. Nine)

PODOABE ÎN CAPITALĂ
Primăria Capitalei, prin firma Luxten, a început de ieri seară să monteze ghirlande, beculeţe şi ornamente specifice Sărbătorilor de iarnă. Va fi folosit un sistem de leduri pentru a consuma mai puţină energie electrică. În Piaţa Universităţii va fi montat pe o structură metalică un brad artificial, înalt de 17 metri, iar în Piaţa Presei Libere, un altul mai mic. (M.A.C.)

PREŢURI MAI MARI
Crearea celor două companii energetice naţionale ar putea duce la poziţii dominante pe piaţă şi la creşterea preţurilor, a anunţat ieri Consiliul Concurenţei (CC). Instituţia a mai precizat că o astfel de operaţiune trebuie pusă în aplicare doar după avizul Consiliului. "(...) Părţile implicate pot lua numai acele măsuri care nu sunt ireversibile şi nu modifică definitiv structura pieţei", a declarat Bogdan Chiriţoiu, preşedintele CC. Recent, în AGA SNLO şi a complexurilor energetice Turceni, Craiova şi Rovinari a fost votată fuziunea, astfel încât să facă parte dintr-o companie naţională. (D.I.)

2.200 RON/AUTOBUZ
Complexul Energetic Turceni a comunicat ieri că pentru trei din cele 80 de autobuze şi microbuze folosite de Organizaţia PD-L Gorj pentru mitingul de la Craiova al preşedintelui-candidat, Traian Băsescu, a facturat 6.600 de lei. Pentru cele 80 de autovehicule ale societăţilor aflate în subordinea Ministerului Economiei s-au plătit aproape 140.000 de lei. Dacă mai luăm în calcul şi pachetele cu mâncare date participanţilor la miting, respectiv 3.000 de pachete în valoare de 10 lei fiecare, ajungem în total la 170.000 de lei.

DECES SUSPECT LA SULIŢA
Familia unui botoşănean, care a murit ieri dimineaţă la domiciliul său din comuna Suliţa, susţine că acesta avea gripă nouă. În ciuda acestui lucru, directorul DSP Botoşani, Gheorghe Apetroaie, afirmă că bărbatul suferea de mai multe afecţiuni care ar fi putut duce la deces, iar pentru stabilirea cauzei morţii se va face o necropsie. Apetroaie a arătat că bărbatul nu se afla pe lista persoanelor din judeţ bolnave de gripă nouă sau suspecte, însă locuinţa acestuia a fost izolată, fiind interzis accesul tuturor persoanelor.

×
Subiecte în articol: observator