x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

14 Noi 2009   •   00:00

14 noiembrie 2009



REZIDENŢIAT CU MĂŞTI
Absolvenţii universităţilor de medicină vor susţine duminică concursul de rezidenţiat cu măşti de protecţie. Ministerul Sănătăţii a pus la dispoziţia candidaţilor 8.000 de măşti de protecţie, dar şi dozatoare cu substanţe dezinfectante. Pentru cele 2.985 de locuri şi posturi s-au înscris 5.063 de candidaţi din toată ţara. Competiţia are loc la Centrul Universitar Bucureşti. (E.M.)

COPIL ÎNECAT LA CURS
Un copil în vârstă de 6 ani a murit joi seară, după ce s-a înecat în timp ce se afla la cursuri de înot la Bazinul Olimpic din Cluj-Napoca. "Alex ştia să înoate, a făcut şi un lat de bazin la cursul trecut. Am încercat să-l salvez. E o tragedie fără seamăn. Mai bine muream eu în locul lui", a spus instructorul de înot Vasile Pop, care nu-şi explică ce s-a întâmplat. Autorităţile au deschis o anchetă.

VOR LA MECCA
Fraţii lui Omar Hayssam, Mukhles şi Mahmoud, cer ca de la 25 noiembrie să li se ridice interdicţia de a părăsi România pentru a putea merge la Mecca, în pelerinaj religios. Solicitarea a fost făcută la 19 octombrie în dosarul fugii lui Omar Hayssam, judecat la Curtea de Apel Oradea, în care cei doi fraţi sunt inculpaţi alături de Mustafa Tartousi, armatorul navei cu care sirianul a fugit din România.

ARESTĂRI ÎN CIPRU
O femeie de 42 de ani de origine română a fost a doua persoană reţinută în dosarul celor 110 muncitori români exploataţi în Cipru. Potrivit unor surse poliţieneşti, citate de Cyprus Mail, românca i-ar fi supravegheat pe muncitorii români de la tabăra din Tseri, unde oamenii erau ţinuţi în condiţii asemănătoare sclaviei.

SCRUTIN ANULAT
Alegerile pentru Primăria din comuna ieşeană Valea Seacă au fost anulate de Judecătoria Paşcani. Decizia a fost luată în urma unei plângeri formulate de PSD Iaşi, care a acuzat fraudarea scrutinului de PD-L. Scrutinul a fost câştigat, în al doilea tur, de candidatul PD-L Mihai Miron, prin fraudă, după cum a hotărât Judecătoria Paşcani. Miron a obţinut doar şase voturi în plus faţă de candidatul PSD Valeriu Roman. (Cristinel. C. Popa)

CASA VERDE
Aplicarea din 2010 a legii care impune existenţa certificatului energetic la încheierea tranzacţiilor imobiliare va încuraja reducerea preţurilor apartamentelor. Această lege îi va determina pe potenţialii cumpărători să analizeze mai atent un imobil şi să negocieze mai mult preţul pentru achiziţionarea apartamentelor cu indice termic scăzut.

PETROM
Tribunalul Bucureşti a decis să oblige ANRM să facă publice contractele PETROM de exploatare în platforma continentală a Mării Negre. Instanţa a taxat astfel refuzul sistematic al ANRM de a face publice aceste contracte. Verdictul nu este definitiv.

PRIMAR URMĂRIT
Primarul Sectorului 6 al Capitalei, Cristian Poteraş, este urmărit penal pentru abuz în serviciu. El este cercetat în legătură cu constituirea unei comisii de retrocedări în 2006, potrivit unor surse citate de Mediafax.

MIGDAL, CONDAMNAT

Migdal Ion, fratele lui Fane Spoitoru, a fost ieri condamnat la 15 ani de închisoare. Arestat pentru livrare de stupefiante în zonele Vitan şi Tineretului, Migdal a fost condamnat pentru trafic de droguri, spălare de bani şi constituire de grup organizat.

DOSARE CLASATE LA ANI
ANI a clasat cazurile foştilor miniştri Dan Nica şi Ecaterina Andronescu. Potrivit Mediafax, inspectorii de integritate nu au găsit ilegalităţi privind declaraţiile de avere şi de interese.

PLĂTIM PENTRU TĂRĂU

Instanţa Supremă a stabilit defini-tiv şi irevocabil ca statul român să achite 20.000 de lei daune morale lui Adrian Tărău. Plătim pentru arestarea ilegală a fiului fostului prefect de Bihor, Adrian Tărău, în 2001 de către procurorul Alexandru Lele.

×
Subiecte în articol: observator