x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

24 Noi 2009   •   00:00

24 noiembrie 2009



A FURAT DIN BISERICI
Un bărbat din judeţul Cluj a fost arestat ieri pentru 29 de zile, de Judecătoria Bistriţa, pentru furt calificat, după ce a spart trei biserici din judeţul Bistriţa-Năsăud şi una din Cluj, furând bani şi vin. În urma verificărilor, poliţiştii au extins cercetările şi au aflat că bărbatul a mai dat două spargeri în biserici din localităţile Nimige şi Tăure. El a fost reţinut pentru 24 ore pentru furt calificat, ieri fiind prezentat la Judecătoria Bistriţa cu propunere de arestare preventivă, iar instanţa a emis pe numele lui mandat de arestare pentru 29 de zile.

ÎMPUŞCAT DE POLIŢIST
Un tânăr în vârstă de 20 de ani, din localitatea gălăţeană Schela, care conducea un autoturism fără permis de conducere şi care a refuzat să oprească maşina la semnalele unei patrule de Poliţie a fost împuşcat în umăr de omul legii. După ce a vrut să-i fenteze pe poliţişti, bărbatul a pierdut controlul volanului din cauza ceţii şi a intrat cu autovehiculul într-un şanţ de pe marginea drumului. Pentru prinderea şoferului, un agent de poliţie a tras un foc de avertisment în plan vertical, după care a tras un foc de armă asupra tânărului, rănindu-l la umăr.

ARGEŞ
Un bărbat de 26 de ani din comuna argeşeană Vedea a murit ieri după ce şi-a strivit gâtul în portiera maşinii, în timp ce încerca să pornească autovehiculul în curtea casei. Martorii au sunat imediat la Serviciul Unic de Urgenţă 112, solicitând intervenţia unei ambulanţe, dar medicii sosiţi la faţa locului nu au mai putut să-l salveze pe bărbat. Potrivit primelor concluzii ale anchetatorilor, victima a murit imediat după ce şi-a strivit gâtul în portiera maşinii, cel mai probabil în urma unei fracturi a coloanei cervicale.

APEL LA ÎNŢELEGERE
Administraţia Complexului Comercial Dragonul Roşu a transmis printr-un comunicat de presă scuze atât vizitatorilor, cât şi comercianţilor afectaţi de scandalul din data de 17 noiembrie 2009, când un grup de 400 de comercianţi chinezi au generat o serie de acţiuni violente. În urma acestor incidente, au fost devastate birouri, au fost distruse bunuri, agresat personalul şi forţele de ordine prezente. "Comercianţii chinezi predispuşi la astfel de manifestări trebuie să înţeleagă faptul că se află pe teritoriul României şi sunt obligaţi să respecte toate legile româneşti, de la cele care reglementează activităţile comerciale până la oridinea şi liniştea publică", se arată în comunicatul Niro Investment SA.

ANTI-HPV
Concediul fără plată impus medicilor a amânat cu o zi începerea vaccinării anti-HPV. Iniţial, se stabilise ca elevele de clasa a VI-a şi a VII-a să fie vaccinate începând cu data de 23 noiembrie (prima doză), urmând ca în lunile ianuarie şi mai 2010 să le fie administrate a doua şi a treia doză. Conform Amaliei Canton, director general în Ministerul Sănătăţii, citat de Realitatea tv, vaccinarea va începe astăzi deoarece "inspectoratele şcolare au comunicat cu întârziere numărul total al fetiţelor în vârstă de 12 şi 14 ani, dar şi faptul că mulţi dintre medicii vaccinatori sunt în concediul fără plată, impus bugetarilor".

×
Subiecte în articol: observator