x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

27 Noi 2009   •   00:00

27 noiembrie 2009



PASAJ DESCHIS
Pasajul Băneasa va fi pus în funcţiune şi inaugurat azi oficial, după ce circulaţia în zonă a fost restricţionată timp de o lună şi o jumătate. Mai mult, cele şase linii de transport public din zonă vor reveni de mâine pe traseele de bază, a anunţat ieri RATB. Liniile 148 şi 149 vor circula între Piaţa Presei Libere până la Băneasa şi Pasajul Otopeni, iar autobuzul 205 va circula de la Gara de Nord până la staţia ştrand Străuleşti.

TOPUL DROGURILOR
Şeful Agenţiei Naţionale Antidrog (ANA), comisarul Maximilian Nicolae, a declarat ieri că narcomanii din Capitală preferă consumul de heroină şi droguri injectabile. Nicolae a arătat că, potrivit unei tipologii create la nivel naţional de experţi în domeniu, heroina şi drogurile injectabile sunt foarte populare în marile aglomeraţii urbane, în mediul rural specific fiind consumul de alcool. Potrivit şefului ANA, cannabisul este drogul cel mai răspândit în ţară, iar cocaina este cea mai răspândită în oraşele mari.

BANII ÎNAPOI!
Guvernul este obligat să restituie unor ministere  diferenţa de sumă aferentă celor două zile de concediu neplătit care nu au fost luate în octombrie. Legea prin care se impuneau zilele neplătite nu a fost aplicată de luna trecută, dar fondul de salarii al unor ministere, printre care Finanţele, Agricultura, Apărarea, Justiţia, Internele şi Externele, a fost totuşi redus. Ca urmare, bugetele acestor ministere vor fi majorate cu 265 milioane de lei, afirmă surse oficiale. (I.B.)

×
Subiecte în articol: observator