x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

01 Dec 2009   •   00:00

1 decembrie 2009

A/H1N1 ÎN MATERNITATE
Încă o femeie diagnosticată cu gripă nouă şi internată la Iaşi, la Terapie Intensivă, a născut. Primul caz de acest fel a fost înregistrat acum nouă zile, iar ieri a fost vorba despre cel de-al doilea. Şi cea de-a doua femeie a fost supusă unei operaţii de cezariană, în urma căreia a venit pe lume un băieţel. Amândoi copiii sunt la Maternitatea "Cuza Vodă" şi se simt bine, iar medicii îi ţin sub supraveghere. Medicii au convins-o pe femeie să accepte această metodă prin care pruncul ei să vină pe lume având în vedere posibilele complicaţii ce pot interveni pe fondul organismului slăbit de gripa nouă, afecţiune contractată în ultima perioadă de sarcină. (Cristinel C. Popa)

ACCIDENT ÎN CAPITALĂ
Şapte persoane au fost rănite într-un accident petrecut ieri după-amiază pe Şoseaua Petricani din Capitală, după ce două maşini s-au izbit violent. Trei dintre răniţi, din care doi în stare gravă, au fost transportaţi la Spitalul de Urgenţă Floreasca, alţi trei au fost duşi la Spitalul "Sfântul Pantelimon", iar un altul a fost transportat la Spitalul Elias. Cele şapte persoane se aflau în cele două maşini care s-au izbit frontal pe Şoseaua Petricani.

JAF ARMAT
Doi bărbaţi îmbrăcaţi în costume de motociclişti, cu feţele acoperite au jefuit ieri-dimineaţă o sucursală Raiffeisen din Reşiţa. Aceştia i-au ameninţat pe angajaţi cu pistoale, fără ca vreo persoană să fie rănită în urma incidentului. Cei doi au reuşit să fure 5.000 de euro şi 30.000 de lei. Primele informaţii arată că atacatorii ar fi plecat cu motocicletele, poliţiştii instituind filtre la intrările şi ieşirile din judeţ pentru prinderea celor doi. Sucursala bancară nu avea paznic, însă anchetatorii au început să studieze imaginile surprinse de camerele de luat vederi din bancă.

PASAJ VOLUNTARI
Pasajul Pipera - Tunari va fi deschis circulaţiei abia săptămâna viitoare, deşi inaugurarea era anunţată pentru ieri. Chiar dacă lucrările au fost finalizate, momentul deschiderii circulaţiei a fost amânat, întrucât nu s-a făcut recepţia lucrărilor. Pasajul are două benzi pe sens şi o lungime de 232,39 metri, iar valoarea totală a investiţiei s-a ridicat la 11.442.890 de euro. Lucrările au fost începute în august 2007 şi urmau să se încheie la 30 noiembrie 2008. Termenul de finalizare a fost prelungit de două ori.

S-A ÎMPUŞCAT ÎN CEAFĂ
Directorul unei companii de salubrizare din Bucureşti a fost găsit împuşcat în ceafă ieri-dimineaţă la locuinţa sa din Giuleşti, din primele informaţii rezultă că este vorba de o tentativă de sinucidere prin împuşcare cu un pistol cu bile din cauciuc. Bărbatul se afla singur în casă la momentul incidentului, fiind găsit de soţia sa, care a sunat imediat la 112. În prezent starea bărbatului este bună, el rămânând internat, sub supraveghere. Anchetatorii continuă cercetările în acest caz, din primele informaţii rezultând că bărbatul ar fi încercat să se sinucidă. Directorul avea autorizaţie pentru pistolul cu care şi-ar fi provocat rana.

PAZĂ DE 1 DECEMBRIE
Peste 4.000 de jandarmi vor asigura ordinea publică la nivel naţional, în timpul manifestărilor organizate astăzi cu prilejul Zilei Naţionale a României. Dintre aceştia, 400 sunt mobilizaţi în Capitală şi câte 80 în fiecare judeţ al ţării. Jandarmii vor asigura paza şi protecţia între orele 8:30 şi 10:30, în timpul "Ceremonialului depunerilor de coroane la Monumentul Ostaşului Necunoscut" din Parcul Carol, precum şi între orele 11:00 şi 13:00, în zona Arcului de Triumf, unde vor avea loc manifestări dedicate Zilei Naţionale, încheiate cu o paradă militară. Jandarmii fac parte din blocul de defilare al Ministerului Administraţiei şi Internelor, alături de trupe ale Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

DECIZIE ASISTENTĂ
Ordinul Asistenţilor - filiala Bucureşti propune ca asistenta care l-a uitat în incubator pe bebeluşul născut la Maternitatea Bucur să nu mai aibă drept de a profesa timp de şase luni. Propunerea care a fost făcut publică ieri, după finalizarea anchetei derulate în acest caz, urmează să fie înaintată Comisiei Naţionale a Ordinului. Reprezentanţii Ordinului Asistenţilor au stabilit că asistenta Emilia Baron "nu se face vinovată de neglijenţă în servciu, fiind o activitate suprasolicitantă" în seara când s-a produs incidentul. Familia copilului a dat în judecată asistenta care a uitat copilul în incubator, dar şi spitalul, cerând daune de un milion de euro.

CECURI FALSE
Cinci persoane au fost arestate ieri la Galaţi pentru înşelăciune, după ce au folosit file cec fără acoperire pentru a închiria hale comerciale în diverse oraşe ale ţării. Acestea au prejudiciat 67 de societăţi comerciale cu peste două milioane şi jumătate de lei. Folosind nume şi calităţi false, dar şi documente a trei societăţi din Tulcea, Sibiu şi Braşov, cei cinci au închiriat mai multe hale comerciale în aceste oraşe, emiţând cecuri fără acoperire. Tribunalul Galaţi a emis pe numele celor cinci mandate de arestare preventivă pe o perioadă de 29 de zile.

×
Subiecte în articol: observator