x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

02 Iun 2010   •   00:00

2 iunie 2010



DAN VOICULESCU SCRIE FORURILOR EUROPENE
Vicepreşedintele Senatului, Dan Voiculescu, a transmis o scrisoare preşedinţilor Parlamentului European, Comisiei Europene, CEDO şi comisarului european pentru Justiţie, în care reclamă grava încălcare a separaţiei puterilor în stat prin OUG 18/2010 privind suspendarea plăţii unor drepturi salariale prevăzute în titluri executorii. Dan Voiculescu precizează că prin Ordonanţa de Urgenţă 18/2010 s-a stabilit că sumele reprezentând drepturi de natură salarială stabilite în favoarea personalului din sectorul bugetar prin hotărâri judecătoreşti şi devenite executorii în perioada 1 ianuarie-31 decembrie 2010 vor fi eşalonate la plată în următorii trei ani. Senatorul PC arată totodată că Guvernul a adoptat o nouă ordonanţă de urgenţă în care a decis că nu mai achită în 2010 şi 2011 drepturile salariale câştigate în instanţă, plata acestora urmând să se facă începând cu anul 2012.

PROGRAMUL RABLA SE SUPLIMENTEAZĂ DIN NOU
Programul „Rabla" ar putea fi din nou suplimentat, cu circa 30.000 de tichete, după ce voucherele din ultima tranşă tipărită vor fidistribuite în totalitate către REMAT-uri până la sfârşitul acestei săptămâni, a anunţat ministrul Mediului, Laszlo Borbely. Toate cele 160.000 de tichete pentru programul „Rabla" ediţia 2010 vor fi distribuite către unităţile REMAT din întreaga ţară până la sfârşitul acestei săptămâni. Până acum au fost scoase din circulaţie circa 110.000 de maşini în doar trei luni şi au fost cumpărate 22.000 de maşini noi. Suma totală cheltuită de stat în 2010 pentru programul „Rabla" este de peste 600 de mili­oane de lei.

COPIII FAC DARURI
De Ziua Internaţională a Copilului, elevii de la Şcoala generală nr. 150 „Sf. Elefterie" din Capitală au făcut cadouri trecătorilor. Copiii, coordonaţi de doamna institutor Simona Iordănescu şi ajutaţi de poliţişti de la Brigada de Poliţie Rutieră, au împărţit bucureştenilor baloane şi felicitări realizate de ei, pe care era scris mesajul „Ocrotiţi copiii!". Brigada Rutieră a fost alături de elevi de 1 Iunie, în cadrul evenimentului „Copilărie în siguranţă". (AOP)

ZI DE SĂRBĂTOARE PENTRU COPIII CU NEVOI SPECIALE
Tineri din Partidul Conservator - filiala Sector 1 şi voluntari ai Asociaţiei Cuore au sărbătorit ieri 1 Iunie alături de copiii de la Grădiniţa Specială pentru Hipoacuzici nr. 65 din Capitală. „Ca în fiecare an, încercăm să aducem o rază de speranţă în sufletele copiilor cu nevoi speciale şi, chiar dacă este criză, noi sărbătorim cu drag alături de ei ziua de 1 Iunie. Pentru noi, conservatorii, zâmbetele fericite ale celor mici sunt cea mai de preţ răsplată", a declarat Laurenţiu Mihai, liderul tinerilor conservatori. Copiii cu vârste cuprinse între 3 şi 7 ani au participat la un concurs, grupele câştigătoare fiind premiate. Din partea tinerilor conservatori copiii au avut parte de mai multe surprize, printre acestea numărându-se cadouri şi un spectacol umoristic susţinut de clovnul Izabela Draghici.

FESTIVALUL NAŢIONAL AL CĂRŢII „AXIS LIBRI"
În perioada 1-6 iunie 2010, Jurnalul Naţional vă invită la Festivalul Naţional al Cărţii „Axis Libri", dedicat şi adresat tuturor vârstelor şi etniilor, iubitorilor de carte şi lectură, eveniment orga­nizat de Biblioteca Judeţeană „V.A. Urechia" cu sprijinul Editurii Eikon. Caravana Jurnalul Naţional vă oferă din nou şansa de a intra în posesia cărţilor din Biblioteca pentru Toţi, a Colecţiilor Cinemateca, filmele care au încântat atâţia români, şi a volumelor din Enciclopedia Universală Britannica. Nu rataţi cel mai nou proiect „Cartea de buzunar"! Festivalul va avea loc pe Aleea Domnească (spre Elice), între orele 10:00 şi 18:30.

EXPLOZIE CU VICTIME LA CET BACĂU
Ieri-dimineaţă, în curtea CET Bacău a avut loc o explozie în urma căreia un angajat al societăţii şi-a pierdut viaţa, iar un altul a fost grav rănit, informează Mediafax. Muncitorul care a murit în urma exploziei din curtea CET Bacău se numea Alin Grosu şi avea 28 de ani, iar angajatul care a fost rănit şi transportat la spital se numeşte Cătălin Dediu şi are 22 de ani, ambii fiind din comuna Parava. Potrivit maiorului Ilie Halasanu, reprezentant al ISU Bacău, cauza probabilă a producerii exploziei este utilizarea unui aparat cu disc abraziv - un flex - asupra rezervorului.

×
Subiecte în articol: observator