x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

04 Iun 2010   •   00:00

4 iunie 2010

FESTIVALUL NAŢIONAL AL CĂRŢII "AXIS LIBRI"
În perioada 1-6 iunie 2010, Jurnalul Naţional vă invită la Festivalul Naţional al Cărţii "AXIS LIBRI" la Galaţi, dedicat şi adresat tuturor vârstelor şi etniilor, iubitorilor de carte şi lectură, eveniment organizat de Biblioteca Judeţeană "V.A. Urechia" cu sprijinul Editurii Eikon. Caravana Jurnalul Naţional vă oferă din nou şansa de a intra în posesia cărţilor din Biblioteca pentru Toţi, a Colecţiilor Cinemateca, filmele care au încântat atâţia români, şi a volumelor din Enciclopedia Universală Britannica. Nu rataţi cel mai nou proiect - "Cartea de buzunar"! Festivalul va avea loc pe Aleea Domnească (spre Elice), între orele 10:00 şi 18:30.

GUVERNUL FACE INVENTARUL AGENŢIILOR
Preşedintele UDMR, Marko Bela, a declarat ieri că la nivelul Guvernului a fost constituită o comisie care inventariază agenţiile, autorităţile, departamentele, serviciile şi direcţiile deconcentrate aflate în subordinea Guvernului şi a ministerelor. "Aş vrea ca foarte repede să ajungem la nişte concluzii corecte privind aceste entităţi, şi anume desfiinţarea unora dintre ele, comasarea altora şi o parte care în mod obligatoriu ar trebui transferate către administraţiile locale, aşa cum procedăm în acest moment cu spitalele", a spus el. Marko Bela a arătat că membrii comisiei vor să vadă unde există suprapuneri de atribuţii.

UN TEI A RĂSĂRIT LÂNGĂ STATUIA LUI EMINESCU DIN GRĂDINA VALORILOR
La începutul lunii iunie, Fundaţia "Dan Voiculescu" inaugurează, în Parcul Copilului din Sectorul 4, "Grădina Valorilor Româneşti" - un parc tematic în care au fost instalate 76 de busturi ale celor mai reprezentative figuri ale istoriei şi culturii naţionale: de la Mihai Viteazul la Nichita Stănescu şi de la Emil Cioran la Vlad Ţepeş. Parcul - care va beneficia şi de un sistem audio cu muzică ambientală, putând fi ascultate fragmente din opera lui Enescu sau Porumbescu - pune în prim-plan şi un bust al lui Mihai Eminescu, una dintre cele mai importante figuri de pe "Aleea Poeţilor şi Scriitorilor". Printr-o fericită coincidenţă, după inaugurarea lucrărilor, pe locul în care urma să fie instalat bustul lui Eminescu a răsărit un pui de tei, "ochit" deja de îndrăgostiţii care traversează grădina.

ZIUA MEDIULUI CU "FOLK FĂRĂ VÂRSTĂ"
În fiecare an, de 5 iunie se sărbătoreşte Ziua Mondială a Mediului, sub egida Naţiunilor Unite. Radio România Actualităţi, Radio Bucureşti, Universitatea Ecologică, ISMB, Primăria Capitalei şi Asociaţia AGENDA 21 şi-au dat mâna organizând un marş. Vor participa elevi de la liceele din Capitală, dar şi studenţi de la Universitatea Ecologică din Bucureşti. Demonstranţii se vor opri în Parcul Herăstrău. La Grădina de vară a Teatrului de Revistă "Constantin Tănase", începând cu ora 17:00, elevi de la 12 licee vor prezenta spectacolul "ECO-VOLUNTARI pentru Bucureşti", după care, începând cu ora 18:30, va avea loc Gala "Folk fără vârstă", la care vor participa toţi cei care au avut recitaluri la cea de-a IV-a ediţie în liceele bucureştene, precum Mircea Vintilă, Jul Baldovin, Alina Manole, Trupa "Casa cu prieteni", Maria Gheorghiu, Ovidiu Mihăilescu, Trupa "Atelier" şi Eugen Cristea, dar şi elevii premiaţi. (L. Popa)

×
Subiecte în articol: observator